Ce isi amaneteaza romanii in prag de Sarbatori?

Autor: A.M. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:56

Verigheta, ceasul, tableta sau telefonul sunt doar cateva dintre bunurile pe care romanii le pun amanet ca sa faca rost de bani in prag de sarbatori.

Sunt, insa, si clienti care renunta la smartphonuri nou-noute sau ceasuri de firma ca sa faca rost de bani. Oricat de valoroase ar fi obiectele, sfarsitul povestii e trist. Doar jumatate dintre ei reusesc sa le si rascumpere.
Bijuteriile din aur si din argint raman in topul celor mai amanetate produse, mai ales in luna cadourilor, atunci cand tot romanul vrea sa aiba ce pune pe masa.

De pe rafturile caselor de amanet nu lipsesc nici ceasurile, aparatele de fotografiat, calculatoarele sau lingurile si polonicele din argint.

Ceasurile de firma sunt si ele in topul celor mai amanetate produse. Bijuteriile raman, insa, pe primul loc. Fie ca vorbim despre inele, verighete sau bratari, aceste produse ajung cel mai frecvent in casele de amanet.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Doar jumatate din cei care isi amaneteaza bijuteriile sau electrocasnicele reusesc

sa faca rost de bani ca sa si le rascumpere. Restul ramane in custodia caselor de amanet care le vand mai apoi altor clienti.