Ce se intampla daca mananci un avocado in fiecare zi!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 22 sep 2020, 17:55

Acest fruct este adesea mentionat ca fiind cel mai unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume, datorita valorii sale nutritionale impresionant.

Un avocado contine mai mult potasiu in comparatie cu o banana. Un avocado contine 14% din DZR, iar o banana contine 10%.

• Contine acid folic pentru sanatatea inimii tale. Avocado contine 23% din DZR, un nutrient care reduce incidenta afectiunilor cardiovasculare. Vitamina E, grasimile mononesaturate si antioxidantul glutation sunt, de asemenea, vitale pentru sanatatea inimii. Acidul folic reduce riscul aparitiei unui accident vascular cerebral.

Acidul folic este, de asemenea, esential in prevenirea malformatiilor congenitale, cum ar fi spina bifida si defectul de tub neural.



• Consumul de avocado sprijina organismul sa absoarba o cantitate de cinci ori mai mare de carotenoide (licopen si betacaroten).

• Avocado contine luteina mai mult decat orice alt fruct si de aceea protejeaza impotriva degenerescentei maculare si cataractei.  Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”