Pune-ti o dorinta! Vestea buna si vestea proasta care ti-ar putea schimba viata

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 28 feb 2017, 03:17

Iti doresti sa slabesti in 2016? Vrei sa fii o persoana mai sanatoasa? Vrei sa cheltuiesti mai putin sau sa castigi mai multi bani? Avem o veste proasta, dar si o veste buna.

In perioada sarbatorilor de iarna, foarte multi romani stabilesc, in minte sau chiar in scris, o lista de lucruri pe care vor sa le faca neaparat in anul care vine.

Cu toate acestea, un studiu efectuat in cadrul Universitatii din Scranton, SUA, a demonstrat ca doar 8% dintre oameni se tin de promisiuni si fac tot ceea ce si-au propus in ajunul anului nou, conform statisticbrain.com.

Exista, insa, si o veste buna: iti poti atinge scopurile daca stii cum sa le stabilesti.

Care este cauza esecului

Doar 8% dintre oameni fac tot ceea ce si-au propus si doar 8% dintre lucrurile propuse se transforma in realitate. Cercetatorii incearca, insa, sa afle care este cauza esecului.

Oamenii considera ca noul an le va da energie pentru a face schimbari majore in viata. Cu toate acestea, ei isi stabilesc mult prea multe prioritati, iar o astfel de abordare este sortita esecului.

O alta cauza a esecului este legata de lipsa unei strategii de atingere a scopurilor. Oamenii stiu ce vor, dar nu stiu cum sa ajunga acolo si se bazeaza mult prea mult pe inspiratia momentului. Unele dintre dorintele lor presupun niste resurse financiare care se afla, in aparenta, cu mult peste posibilitatile lor.  Putini dintre ei au curajul, de exemplu, sa opteze pentru un credit pentru nevoi personale care sa le permita sa-si atinga obiectivele stabilite, desi pot aplica chiar si online pentru un astfel de credit, dupa cum vedem la bancatransilvania.ro, unde poti

calcula singur costurile.

Dupa cum noteaza site-ul iwillteachyoutoberich.com, planurile oamenilor esueaza si din alte doua motive: nu sunt specifice si nu sunt realiste. Atunci and spunem ca „vrem sa traim sanatos”, dar ne confruntam cu cateva zile de nastere si petreceri-monstru, cu un concediu de tipul „all inclusive” in strainatate sau cu lipsa timpului si a banilor necesari pentru a cauta alimente mai sanatoase decat cele din supermarketuri, lucrurile devin mult mai dificile.

Ce iti doresti sa faci in 2016 si cum poti sa-ti atingi scopurile

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Site-ul statisticbrain.com

a realizat un sondaj prin care oamenii au fost intrebati ce vor sa faca in anul care vine, iar rezultatele nu par surprinzatoare. Ei isi doresc, in ordine, urmatoarele lucruri: sa slabeasca, sa fie mai organizati, sa cheltuiasca mai putin si sa economiseasca mai multi bani, sa se bucure de viata din plin, sa aiba un stil de viata mai sanatos, sa invete lucruri noi si interesante, sa se lase de fumat, sa-i ajute pe ceilalti sa-si indeplineasca visurile, sa se indragosteasca si sa petreaca mai mult timp cu familia.

Statisticile arata, insa, ca doar 8% dintre oameni isi ating scopurile. Pentru ca sasele de reusita sa creasca, oamenii trebuie sa tina cont de patru aspecte foarte importante atunci cand isi stabilesc lista de dorinte:

1. Sa stabileasca un numar mai mic de prioritati;

2. Sa stabileasca prioritati specifice, clare;

3. Sa aiba dorinte realiste, pentru implinirea carora ei sunt singurii responsabili;

4. Sa stabileasca pasii prin care vor sa-si atinga scopurile.

 

Foto: Creative Commons