"Accesul interzis pompierilor!" Cum arata strazile prea mici pentru a permite accesul autospecialelor de interventie

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 22 sep 2020, 16:45

Saptamana trecuta, o casa a ars aproape din temelii: pompierii au intins furtunul sute de metri pana la flacari.

Echipa Stirilor Kanal D a descoperit strazi pe care auto-specialele de stingere a incendiilor nu pot sa incapa.

Intindem ruleta si incepem sa masuram. Descoperim o cale de acces de doi metri si jumatate. Masina noastra incape la limita, dar nu poate face nicio manevra.  Autospeciala de incendii are o latime standard: 2 metri si jumatate, exact cat acest drum.  Ar incapea pe aici doar daca am scoate gardurile.

O masina ingusta blocheaza cu totul o astfel de strada. Nici macar o bicicleta nu ar putea trece pe langa. Iar exemplele sunt multe, inclusiv in cartierele de lux. O urgenta este cel mai negru scenariu. Iar rezultatele pot fi dezastruoase. Mai ales cand, pe langa o strada ingusta, te izbesti si de lipsa apei. Chiar si confortul locuitorilor e incurcat. Un camion mai mare nu poate intra in cazul in care cineva are de gand sa se mute.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pompierii se izbesc zi de zi de astfel de situatii. Sunt nevoiti sa lase masinile la sute de metri distanta, iar asta insemana timp pierdut.

Cu siguranta, astfel de exemple gasim in orice oras din tara. I-am intrebat pe cei de la Primaria Sectorului 1, de care apartin strazile filmate de noi, daca au facut vreodata un control. Pana acum nu ne-au raspuns.