DNA aplica lovitura de gratie scriitorilor de dupa gratii. Procurorii investigheaza cum au fost scrise cartile detinutilor celebri

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 22 sep 2020, 15:50

Faima literaturii de Jilava a ajuns si la DNA.

188 de detinuti sa scrie 430 de carti in numai 3 ani. Biblioteca oamenilor de stiinta de dupa gratii are nume cu rezonanta pe rafturi: Gheorghe Copos, Gheorghe Becali, Giovani Becali, MM Stoica, Gica Popescu, Cristi Borcea. Unii dintre acesti prolifici scriitori ar fi reusit chiar sa umple 200 de pagini in cateva ore. Muza si talentul salasluiesc, se vede, dupa gratii. Ai timp si sa citesti, si sa scrii, cu duiumul si cu putin ajutor.

Opere cu tiraj de zeci de mii de exemplare pe hartie trebuie documentate adanc. Dar DNA spune ca multe din cartile din bibliografie nu exista la biblioteca penitenciarului. Unde exista o opera stiintifica, ea are nevoie de indrumator pe masura. De la profesori universitari la clerici. Despre oamenii nostri de stiinta si operele lor de dupa gratii a scris pana si presa britanica.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Capul

de afis a fost Adrian Nastase care a scris doua carti si si-a redus pedeapsa cu 60 de zile. Oare au citit si autoritatile romane presa straina? Raspunsul la aceasta intrebare nu-l avem, dar va putem spune cine sunt cei care ar trebui sa iasa de dupa gratii ajutati de lucrari: ##VIDEO149825##