Economisim sau scoatem mai mult din buzunar? Atunci cand vine vorba de carburanti, preturile difera chiar daca benzinaria poarta acelasi nume. Totul tine de zona.
Dupa ridicarea interdictiilor, Iranul va contribui cu noi cantitati de petrol la excesul de pe piata, asa ca pretul ar trebui sa scada si mai mult, dar realitatea romaneasca e alta. Preturile scad peste tot in lume: in Austria, cu 20 la suta in ultimul an, in Rusia cu 11 la suta iar in Romania, pregatiti-va, o scadere de numai 3,74 la suta in ultimul an.
Cand vine vorba de casele de schimb, este util sa verificati cursul in mai multe locuri, apoi sa luati decizia de a cumpara sau de a vinde.
Cele mai mari diferente le descoperim la pretul oferit de patronii caselor de schimb pentru a cumpara un euro. De asemenea, cititi cu atentie cursul, mai ales cand dupa virgula sunt mai multe cifre: unitati, zecimale, sute.
V-am demonstrate deja, intr-o alta editie „Cat te costa” cum un cos minim, din aceleasi 5 produse poate costa cu 5 lei mai mult sau mai putin. Am comparat atunci preturile din 5 hipermarketuri.
Cel mai mare buget pentru mancare este alocat de bucuresteni si de cei din Ilfov: 684 de lei pe luna, pe fiecare gospodarie in parte.
La polul opus este Oltenia: numai 375 de lei. Alegand cu atentie piata sau magazinul de unde facem cumparaturile, mai putem economisi din aceste valori. Din vara, producatorii de alimente anunta scumpiri de pana la 30 la suta.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Taxa pe ambalaje este motivul atat de discutat in presa in
ultimele zile. Din o suta de ambalaje, numai 3 ar fi reciclate in tara noastra. Iar Uniunea Europeana ne trage de urechi. Daca Ministerul Mediului nu cade la pace cu producatorii, de platit o vom face tot noi, consumatorii.Pana la urmatoarea editie „Cat te costa?”, nu uitati regula de aur: aveti mare grija de banii dumneavoastra!