Acidul clorogenic din cafeaua verde

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 22 sep 2020, 03:00

Acidul clorogenic este o substanta naturala in proportie de 100% care se gaseste in diverse alimente sau plante si are numeroase beneficii asupra organismului uman.

Actiunile ample pe care acest acid le are asupra organismului previn imbatranirea prematura a celulelor, trateaza numeroase afectiuni metabolice, stopeaza dezvoltarea anumitor forme de cancer si ajuta la arderea rapida a grasimilor.

Cel mai importanta aliment in care se ragaseste acidul clorogenic este cafeaua verde, o cafea neprajita cu multiple beneficii antioxidante asupra organismului.

In general, cafeaua verde trebuie sa contina un minim de 40% acid clorogenic, si maxim 60%, este decofeinizata si multe persoana o compara mai mult cu un ceai decat o cafea.

Acidul clorogenic care se gaseste in cafeaua verde are actiuni de ardere rapida a grasimilor si accelereaza pierderea kilogramelor in plus. Nu afecteaza negativ sistemul cardiovascular si are rol antioxidant si de oprire a radicalilor liberi care pot afecta negativ organismul. Are efecte de tip antioxidant si antiinflamator si este absorbit foarte usor in organism.


Beneficiile acidului clorogenic asupra organismului:

1.

Actioneaza impotriva formarii tumorilor maligne.

2. Protejeaza sistemul nervos impotriva proceselor degenerative.

3. Inhiba si reduce colesterolul rau si combate procesele de oxidare si depunerea colesterolului pe artere.

4. Stimuleaza secretia de bila si evacuarea acesteia

5. Ajuta sistemul nervos sa regleze calibrul vaselor sangvine pentru a mentine tensiunea arteriala la valori optime.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

6.

Reduce si stabilizeaza glicemia pentru o perioada lunga de timp, asigurand astfel o buna functionare a pancreasului.

7. Remediu impotriva constipatiei care poate fi o problema serioasa in cazul persoanelor sedentare sau care lucreaza foarte mult la birou.

Folosit activ in diete de slabit, acidul clorogenic stimuleaza arderea grasimilor si reduce activ absorbtia de zahar, stabiliza nivelul de zahar din sange si lupta impotriva radicalilor liberi.

De asemenea are rol de a inhiba senzatia de foame si ajuta persoanele care doresc sa urmeze o dieta sa nu isi incalce regulile impuse si sa isi controleze impulsurile de foame.

Urmata cu strictete, o dieta bogata in acid clorogenic din cafea verde poate ajuta la pierderea a 2 kilograme in doar 2 saptamani.

 

Cele mai bogate alimente si plante in acid clorogenic:

- fructe: prune, pere, mere, piersici, caise, afine, nectarine, gutui, afine, fragute;

- legume: telina, patrunjel, cartofi, rosii, vinete;

- plante: papadie, brusture,

 echinacee, frunze de anghinare, iedera, paducel.