La doar 12 ani a a stabilit un nou record mondial. Micuta alpinista Geta Dor Popescu a curerit varful cel mai inalt varf din Asia de 6962 metri

Editor: Silviu Bunea Autor: A.M.
Actualizat: 23 aug 2021, 05:50

O mana de om, cu o ambitie mai mare decat orice munte. Ea este Geta Popescu. O fetita de doar 12 ani care pana la aceasta varsta a fost numai la inaltime.

A pus steagul Romaniei pe cel mai inalt munte din Asia, pe varful Aconcagua. Pana sambata, trofeul pentru cea mai tanara alpinista care ajunge in culmile lumii ii apartinea chiar surorii micutei Geta, Crina Coco Popescu.

Pe 10 ianuarie in 2009, la doar 14 ani, Crina a atins varful Aconcagua, pe ruta Ghetarului Polonez.
Nu este primul record pe care Geta il bate. In urma cu 2 luni, in decembrie 2015, copila a reusit sa ajunga si in varful celui mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado care are 6.893

de metri inaltime.

Atingerea Varfului Aconcagua face parte din Circuitul 7 Summits, adica 7 varfuri ale celor mai inalti munti de pe fiecare continent. Micuta nu vrea sa se opresca aici. Anul acesta vrea sa cucereasca cei mai inalti vulcani din America de Nord, Australia si Oceania. Pentru asta se pregateste intens in salile de escalada dar si in expeditiile din tara, in muntii Carpati.

Geta Dor Popescu detine cinci recorduri mondiale de varsta in alpinismul de altitudine. 
Bravo, Geta! Ne mandrim cu tine si iti vom tine pumnii stransi la fiecare expeditie!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.