Ceai de ghimbir pentru copii

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 21 sep 2020, 18:20

Ghimbirul este originar din Asia si a fost intrebuintat ca planta medicinala de indienii asiatici si arabi inca de acum 2000 de ani. Cercetatorii recomanda aceasta planta pentru a trata gastrita, diareea, greata si bolile de inima.

Ghimbirul proaspat se gaseste in doua variante si anume: ghimbirul tanar care nu trebuie decojit si are un gust mai usor si ghimbirul matur care de altfel este cel mai raspandit.

Printre nutrientii aflati in compozitia ghimbirului se enumera: carbohidrati, calciu, fier, magneziu, proteine, fibre alimentare, sodiu, dar si vitaminele C, E si B6. Gustul si mirosul specific provin din uleiurile volatile pe care ghimbirul le contine. Aceste uleiuri au efecte sedative, analgezice si ajuta miscarea muschilor tractului gastrointestinal pentru a asigura o mai buna digestie.

 

Avantajele ceaiului de ghimbir in alimentatia copiilor

Inainte de a introduce ceaiul de ghimbir in alimentatia copilului este indicata consultarea unui medic pediatru pentru a stabili cantitatea optima pentru micut. Nu este recomandata administrarea acestui ceai copiilor cu varsta sub doi ani.

Ceaiul de ghimbir pentru copii este foarte eficient in cazuri de indigestie, descompune proteinele si elibereaza astfel stomacul si intestinele de gaze, de asemenea, ajuta si la digerarea mancarurilor mai grase prin marirea productiei de saliva si usurarea procesului de inghitire.

In urma ultimelor studii cercetatorii au descoperit ca ceaiul de ghimbir pentru copii actioneaza prin anularea unui component al sistemului imunitar care provoaca alergiile si astmul. O alta proprietate a acestui ceai introdus in dieta celor mici, este aceea de a reduce inflamatiile cailor respiratorii, mai ales in plamani, astfel reduce simptomele respiratorii asociate cu alergiile de sezon.

Ceaiul de ghimbir pentru copii este un bun remediu pentru raceli, este un calmant optim in inflamatiile gatului, sinuzite, febra, raguseala si congestii respiratorii.

Este bogat in antioxidanti, care ajuta la intarirea sistemului imunitar al copiilor.

In cazul in care copilul sufera de dureri de dinti, dureri de cap,arsuri la stomac sau rau de miscare este recomandata administrarea ceaiului de ghimbir.

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Efectele secundare in ceea ce priveste

ghimbirul

Efectele secundare ale ghimbirului sunt destul de rara, dar daca este consumat in doze exagerate poate provoca:

- arsuri la stomac;

- diaree;

- iritatii ale gurii.

Atentie!

Ghimbirul nu este indicat copiilor sub doi ani.

Nu este indicata consumarea ghimbirului impreuna cu medicamente anticoagulante inclusiv aspirina.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.