3 argumente care te conving sa incerci uleiul de cocos pentru par

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 21 sep 2020, 15:15

Ingrijirea parului devine adesea un intreg ritual cu un numar uneori ridicol de produse si rezultate nu tocmai pe masura asteptarilor. Cei care au facut deja trecerea de la produsele comercializate la scara larga la cosmetice naturale si bio stiu deja ca cele mai bune rezultate se obtin folosind ceea ce natura are de oferit. Uleiul de cocos este un astfel de exemplu – o solutie 100% naturala care miroase absolut delicios si iti lasa parul de nerecunoscut.

De ce uleiul de cocos?

Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului patrunzand adanc in foliculii de par.  In acelasi timp,  protejeaza scalpul si reda stralucirea firului, reparandu-l de la varf pana la radacina.

Daca toate aceste motive nu sunt destul pentru a te convinge sa incerci, am pregatit 5 motive solide


1.

Poti inlocui balsamul cu ulei de cocos

Introducerea balsamului in rutina de ingrijire a parului este un pas important pentru o podoaba capilara de invidiat. Problema apare atunci cand balsamul din comert contine o serie de ingrediente care dauneaza in timp firului.

Inlocuind balsamul cu ulei de cocos eviti pierderea de proteine din firul de par care duce la par uscat si fragil.

 Uleiul lauric din uleiul de cocos penetreaza firul de par si il hraneste din interior protejandu-l inclusiv de distrugerea treptata provocata de pieptanat si folosirea feonului.

Pentru masca de ulei de cocos ai nevoie doar de ½ lingurita de ulei de cocos incalzit in palma. Se lasa 1-2 ore si se spala, de preferinta cu sampon bio.


2.

Poti stimula cresterea parului in mod natural

Numeroasele tratamente pentru cresterea parului disponibile pe piata sunt adesea pline de ingrediente potential periculoase pentru par si pentru pielea cu care intra in contact.  Mai mult, cele mai multe solutii de acest gen au preturi cel putin piperate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Folosind ulei de cocos poti stimula firul de par sa creasca mai repede si mai gros.

Acidul lauric si nutrientii esentiali din acest ulei redau sanatatea parului.

Uleiul de cocos se maseaza direct pe scalp cu miscari energice pentru stimularea circulatei sangelui. Se foloseste o lingurita de ulei de cocos, de 3-4 ori pe saptamana.


3. Matreata? Poti sa uiti de aceasta problema

Cu acelasi ingredient natural obtii par mai stralucitor, mai sanatos si care creste mai repede si mai rezistent.

La aceste beneficii se adauga si faptul ca uleiul de cocos protejeaza santatea scalpului iar un scalp sanatos este un scalp fara matreata.

Matreata este provocata de pielea uscata sau de sensibilitatea la anumite substante chimice din produsele de ingrijire a parului( asa cum spuneam despre balsam, de multe ori produsele de ingrijire strica pe termen lung ceea ce „repara” pe termen scurt).



Acizii grasi din uleiul de cocos, inclusiv acidul lauric si acidul capric au puternice efecte antivirale, antifungice si antimicrobiene, combatand o alta cauza comuna a matretii, infectia fungica.

Sampoanele impotriva matretii contin unele dintre cele mai periculoase chimicale in lista de ingrediente.  Inlocuieste-le cu o solutie naturala combinand uleiul de cocos cu uleiuri esentiale precum cel de levantica sau arbore de ceai( 5 picaturi de ulei esential la 2 lingurite de ulei de cocos)


Cea mai buna parte a inlocuirii produselor de ingrijire cu ulei de cocos? Poti ajunge chiar sa economisesti,  pretul unui  borcan de ulei de cocos care folosit strict pentru par ajunge 2-3 luni nu este mai mare decat cel al produselor pentru par pe care le consumam intr-o luna.