Boala asta face ravagii in Romania. inca 12 oameni au murit. Afla cum sa te protejezi

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 04:53

Inca 12 romani au murit din cauza gripei. Astfel, de la debutul sezonului si pana in prezent, numarul deceselor provocate de gripa a ajuns la 33.

Inca 12 romani si-au pierdut viata recent din aceasta cauza, bilantul total de la debutul sezonului si pana acum crescand la 33 de morti. intre acestia se numara 22 de barbati, dar si doi copii mai mici de un an. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Capitala (11), judetul Arges (6) si Cluj (3).

Prof.dr. Cercel la recomandat pacientilor sa consulte mai intai medicul de familie la cele mai mici semne de gripa, informeaza realitatea.net.



"Nu veti face decat sa creşteti gradul de aglomeratie in zona respectiva şi transmiterea virusului sa fie mult mai facila. Populatia trebuie sa ştie ca nu circula numai virusul gripal, ci cu o multitudine de virusuri cu tropisme respiratorii, a caror treaba este sa dea afectiuni ale tractului respirator superior — rinofaringite", a explicat Streinu-Cercel.

Pentru a evita imbolnavirea, medicii recomanda ca lumea sa se spele mai des pe maini, sa aeriseasca locuintele, sa manance vitamine si sa se hidrateze corespunzator.
De asemenea, aveti grija sa nu plecati prea dezbracati de acasa.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.