A baut cate sapte doze de bautura energizanta in fiecare zi, timp de sapte ani, apoi si-a facut un control: Cum a reactionat cand a vazut ce i se intampla

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 28 feb 2017, 04:59

In clasa a VII-a, Dion Parrat a inceput sa tina o dieta, pentru ca era nemultumita de corpul ei.

Ca sa aiba energie pentru intreaga zi, Dion a inceput sa bea bauturi energizante, care compensau partial lipsa hranei. Curand, dieta ei s-a transformat intr-o dependenta, ajungand sa bea cel putin patru doze de energizant, zilnic. Dupa 7 ani, a postat pe Facebook o fotografie in care a aratat ce efecte a avut energizantul asupra ei.

"Stiu ca arat groaznic. Asta se intampla cand iti petreci copilaria band energizante.

Acum sunt plina de fire si am o cutie legata de corp, tot timpul. Celor care sunt parinti le spun sa nu isi lase copiii sa bea asa ceva", a marturisit tanara.

In prezent, Dion sufera de probleme cardiace grave si este conectata permanent la un electrocardiograf portabil, care ii monitorizeaza bataile inimii. A ramas insarcinata de doua ori, dar a pierdut, de fiecare data, sarcina, din cauza tensiunii scazute.


Organismul el tanar s-a obisnuit cu dozele mari de cofeina si nu mai reactiona la aceasta substanta, asa ca tenisunea ei sangvina a scazut.

Expertii spun ca doua doze de energizant pe zi contin o cantitate periculoasa de cofeina, care e si mai periculoasa in cazul copiilor sau adolescentilor. O singura doza pe zi le poate provoca probleme cardiace permanente.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”