Cine verifica etichetele de pe fructe?! Cumparam fara sa stim cum sunt crescute fructele pe care le punem pe masa copiilor nostri

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 24 aug 2021, 19:25

Organice sau modificate genetic, toate fructele de import se vand in Romania fara ca cineva sa mai verifice acest lucru.

Luate la intrebari, autoritatile recunosc faptul ca asa ceva nu este reglementat in Romania, desi marfa vine din afara deja etichetata. Numai ca, aici, toate sunt vandute la gramada. Practic, noi cumparam fara sa stim cum sunt crescute fructele pe care le punem pe masa copiilor nostri.

Stabilite de Federatia Internationala pentru Standardul Produselor pentru toate fructele din import, aceste coduri ne spun noua, cumparatorilor, cum au fost fructele crescute: conventional, bio sau daca au fost modificate genetic.

Stie cineva, insa, aceste detalii vitale pentru sanatatea noastra?! De evitat este cifra 8! Mai exact, codurile care incep cu 8. In aceasta categorie intra si fructele modificate genetic.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: