Cancerul mamar, stopat in 11 zile printr-un nou tratament experimental care da rezultate uimitoare

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 05:32

Cercetatorii britanici de la Universitatea din Manchester au gasit un nou tratament experimental cu rezultate deosebite in tratarea uneia dintre cele mai agresive forme de cancer mamar, ducand la stoparea bolii, acesta putand revolutiona viitorul combaterii afectiunii.

Cercetatorii britanici au ramas uimiti de un nou tratament experimental cu rezultate deosebite in tratarea uneia dintre cele mai agresive forme de cancer mamar si care ar putea revolutiona viitorul combaterii acestei boli.

Potrivit testelor de laborator, aceasta noua terapie anti-cancer a distrus tumorile in doar 11 zile. Expertii au declarat ca este pentru prima oara cand boala necrutatoare a avut astfel de raspuns la tratament.

Acestia au sugerat chiar ca rezultatele in randul femeilor care sufera de una dintre cele mai agresive forme de cancer mamar ar putea revolutiona viitorul tratament al altor forme de cancer.




Tratamentul care consta intr-o combinatie de medicamente- cu o valoare de aproximativ 1.500 de lire sterline- a distrus in totalitate tumorile care ajungeau pana la dimensiuni de 3 cm.

Descoperirile vor face posibil ca in viitor mii de femei sa nu mai treaca prin sesiunile extenuante de chimioterapie care sunt prescrise, in mod normal, dupa operatii.

Femeile din Marea Britanie care au primit acest tratament sufereau de una dintre cele mai agresive forme de cancer mamar- HER2 pozitiv.
Acestora le-a fost administrata o combinatie a unor medicamente speciale.

Aproape 9 din 10 femei au aratat un raspuns pozitiv la tratament- insemnand ca numarul celulelor canceroase a inceput sa scada. intr-un caz din patru, cocktailul de medicamente a produs micsorarea semnificativa a tumorilor, iar in anumite cazuri, acestea au disparut total.

Medicamentul s-a dovedit eficient si in cazurile in care boala s-a raspandit si la noduilii limfatici, potrivit studiului prezentat la Conferinta Europeana pentru Cancer Mamar din Amsterdam.


Cercetatorii au declarat ca pacientii care au facut parte din acest experiment au ramas uluiti de efectul revolutional al combinatiei celor doua tipuri de medicament- Herceptin, medicamentul stanard pentru acest tip de cancer si un altul numit Tyverb.( sursa Mediafax)

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”