Cumplit i-a fost sfarsitul unei studente de 24 de ani, plecata sa studieze in Spania cu bursa de merit

Editor: Adelina Minulescu Autor: A.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 05:50

Ea si inca 13 tineri au murit in tragicul accident de autocar din Tarragona.

Se intorceau in Barcelona, de la un festival, dar, pe drum, soferul a pierdut controlul volanului si s-a izbit violent de o masina care venea din sens opus.

Tanara de 24 de ani se mutase in Spania din luna februarie, dupa ce a primit sansa de a urma un stagiu Erasmus la Universitatea din Barcelona. Era masteranda a Facultatii de Geografie si Geologie din cadrul Universitati Alexandru Ioan Cuza din Iasi, la Turism si Dezvoltare Regionala in limba franceza.

O studenta eminenta, care a obtinut nota maxima la examenul de licenta.

Era extrem de fericita ca a primit sansa sa-si continut studiile peste hotare. Bursa Erasmus este cu greu obtinuta, doar de studentii cu aptitudini speciale, iar tanara de 24 de ani isi dorea sa reprezinte cu cinste Romania in strainatate.

A muncit din greu sa-si atinga scopul! Ca eleva a Colegiului National Iasi, a participat la mai multe olimpiade si concursuri nationale de geografie, obtinand de fiecare data rezultate foarte bune.

In cumplitul accident si-au mai pierdut viata alti 13 tineri, iar 43 au fost raniti. 56 de persoane se aflau in autocar, la momentul producerii tragediei- majoritatea studenti cu bursa Erasmus, din 19 tari, printre care Spania, Marea Britanie, Franta, Bulgaria, Germania, Turcia si Ucraina.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tragedia

s-a petrecut pe o autostrada de pe coasta de est a Spaniei, la doar 180 de kilometri sud de Barcelona, punctul final din calatoria tinerilor.

Dintr-un motiv inca necunoscut, soferul a virat brusc stanga, autocarul s-a lovit parapeti si a ricosat intr-o masina care venea din sens opus. Mastodontul s-a rasturnat.

2 ore s-au chinuit salvatorii sa scoata victimele din mormanul de fiare contorsionate.La solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, reprezentantii Consulatului din Catalonia au verificat identitatea persoanelor decedate, la morga din Tortosa.

Abia acolo i-au descoperit trupul tinerei studente romance.