Mai sunt micuti care nu indraznesc sa-i ceara Iepurasului nici macar o jucarie, de Paste!  Pentru copiii din satul Lada, un trening este mai mult decat ar putea sa viseze

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 05:51

Mai sunt cateva saptamani pana la Sfintele Sarbatori de Pasti, iar copiii se gandesc deja la darurile pe care le vor primi de la Iepuras.

Ea este Andreea si are numai 6 ani. Pleaca ochii atunci cand este intrebata daca nu si-ar dori o jucarie de la Iepuras. Nu indrazneste sa ii ceara. Se gandeste intai la ce nevoi are si dupa aceea la copilaria ei.

Saracia si viata au invatat-o sa ceara numai ce are nevoie. Papusa pentru ea este un moft. Are mai mare nevoie de hainute.

Si ca Andreea mai sunt 70 de copii care vin la cantina sociala a bisericii din Lada pentru a primi o masa calda.

Unii premianti, chiar daca reusesc sa invete pe apucate. Nici unul dintrei ei nu se gandeste la jucarii.

Preotul i-a invatat ca vor scapa de saracie daca sunt buni la scoala.  Si fac tot ce pot ca sa ajunga oameni mari in viata, chiar daca printre pixuri si caiete au timp si de lucru in gradina.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Inca

de cand a preluat aceasta parohie, preotul satului a incercat sa le usureze copilaria acestor micuti. A inceput timid cu lectii de gramatica dupa slujba de duminica, iar acum a reusit sa ridice un centru social prin resurse proprii. Inca nu este gata, dar speranta ramane tot la oamenii cu suflet.

Ca in fiecare an, preotul a inceput o campanie pe un site de socializare "Imbraca un copil de Paste".

Preotul Danu spune ca mai are mult de lucru pana cand centrul va arata asa cum isi doreste. Vrea sa deschida si doua cabinete medicale si pentru micuti un centru in care sa ramana dupa ore si sa isi faca temele. Acum este deschisa doar zona in care functioneaza cantina.