Nu s-ar fi gandit nicio clipa ca vor privi moartea in ochi! Zeci de romani au vazut cum teroarea ucide la Bruxelles!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 05:53

Am luat legatura cu ei, iar marturiile lor sunt cutremuratoare. Poate ca asa le-a fost scris, sa scape cu viata din infern.

Alina sa nu coboare, in secunda aceea din autobuz sau cineva sa o traga, de mana pe Luana, fiica lui Mircea Rednic si sa o salveze! Asa au pacalit moartea. Va avertizam ca urmeaza, imagini si informatii, cu un puternic impact emotional.

Alina Madar a ajuns in Bruxelles in urma cu o saptamana, iar biroul ei este la etajul al doilea al aeroportului Zaventem din Bruxelles, exact desupra terminalului plecari, acolo unde teroristii au detonat prima bomba dimineata.

Tot aici a ajuns si astazi, tot cu autobuzul care o aduce zi de zi in acelasi loc. Prima explozie a prins-o cu doar cateva clipe inainte de a cobori.

Imediat s-a auzit inca o explozie, iar lumea panicata alerga haotic si parca nimeni nu intelegea nimic. Ii e greu sa descrie ce a  vazut. Ar vrea sa-si stearga din minte imaginile care o vor urmari o viata intreaga.
Ofteaza lung si-si gaseste puterea sa spuna franturi din ceea ce mintea parca ar vrea sa uite pentru totdeauna: “Supravietuitori in panica, cat or mai fi ramas ei de intregi umbland de colo-colo sa gaseasca ajutoare.”

Inca nu si-a revenit din socul prin care a trecut. A crezut ca este in siguranta, era aproape sigura ca este in siguranta, insa ceea ce i-a fost dat sa vada a spulberat credinta ca autoritatile o pot proteja, pe ea si pe toti ceilalti oameni care astazi au dat  nas in nas cu moarte: “Mi-a fost foarte frica.

Foarte frica mi-a fost si-am si izbucnit intr-un plans de spaima, mai ales dup ace ama vazut persoanele ranite  care ieseau din aeroport.”

Stie ca Dumnezeu o iubeste a simtit asta astazi de mai multe ori. Deflagratiile s-au produs cu doar cateva clipe fatidice, inainte ca ea sa intre in incinta aeroportului.

Si nu e tot. Tot astazi la 8 si jumatate, ora Belgiei, ar fi trebuit sa fie in apropierea de statia de metrou in care cea de-a treia explozie a zguduit inima Europei: “Ieri imi dadusem intalnire pentru astazi, dar pe ultima suta de metri

am schimbat si atunci ramasese pentru maine.”

Inca un oftat lung al tinerei romance ar vrea parca sa stearga amintirea unor imagini devastatoare pe care astazi nu a avut cum sa le evite. Nu-si doreste decat sa ajunga acasa si spera ca pana la sfarsitul saptamanii sa fie alaturi de familia ei, chiar daca teroroarea si spaima traite astazi au invaluit din optimismul care o caracterizeaza: “Sper sa fie bine, dar  nu vad zile senine.

Situatia este de asa natura, incat prea putin o mai avem noi sub control.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Si Lorena Rednic, fiica antrenorului dinamovist a trait momente de spaima crunta.

Avalansa de exploziii care a devastat linistea intregii Europei a gasit-o chiar in zona zero. Se pregatea de check-in cand teroristii au provocat intaia explozie: “Nimeni n-a stiut ce se intampla. A venit un vant foarte cald si un zgomot foarete puternic. Ne-am uitat si cred ca la vreo 10 secunde- 15 secunde s-a auzit alta explozie in dreapta si s-a vazut o explozie, o flacara, un foc enorm si a cazut tavanul.”

In panica si teroarea in care toti pasagerii au fost aruncati fara voie, nimeni nu mai stie incotro s-o apuce. Luana isi aminteste doar o mana care a salvat-o. Cu greu isi gaseste cuvintele si europarlamentarul Maria Grapini, care astazi dimineata nu stia ce se intampla. Momente de groaza au trait mai toti angajatii Parlamentului European:” Ni se recomanda sa stam la birou, sa nu parasim cladirea si daca nu suntem inauntru, sa ne adapostim intr-o cladire. La fel si pentru copiii, ni se recomanda sa nu mergem sa luam copiii de la scoli si gradinite pentru ca se creeaza foarte multa panica.”

Una dintre statiile de metrou vizate de atacuri este chiar cea de langa sediul comisiei europene!  Oana Boldis, o tanara care lucreaza acolo: “Ni se recomanda sa nu iesim, sa nu parasim biroul.”

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.