39 de mii de euro este pretul a doua vieti, mama si fiica, ucise din vina unui medic! 13 ani s-a luptat o femeie din judetul Neamt sa le faca dreptate celor doua, dincolo de moarte

Editor: Adelina Minulescu Autor: A.M.
Actualizat: 15 iul 2022, 06:35

Abia dupa ce a cerut sprijinul celor de la CEDO, a primit si vestea: Romania trebuie sa o despagubeasca.

Doar dreptatea facuta acum mai mangaie sufletul pustiit al mamei. 15 ani s-a luptat cu un sistem cangrenat de nepasare, ca fiica si nepoata ei sa-si doarma-n tihna somnul de veci. Medicul ginecolog este cel invinuit de femeie.

Elena era in a 8 a luna de sarcina. In loc sa-i faca cezariana, spune mama, doctorul i-a administrat un medicament care sa-i grabeasca sorocul pe cale naturala.

Speriate, rudele au cerut transferul la un spital din Iasi.

Si Dumezeu sa fi fost medicii de acolo si n-ar mai fi putut sa o salveze. In ciuda operatiei de cezariana facute, Elena s-a stins. Avea 29 de ani. Doua zile mai tarziu, a plecat la cer si fiica ei, Ioana, nascuta prin atata suferinta.


Probleme respiratorii. Atat i s-ar fi spus. Dupa ce si-a ingropat fiica si nepoata, femeia a pornit in lupta cu morile de vant.
Medicului din Suceava i-a facut plangere pentru ucidere din culpa. Din 2001 si pana in 2014 a umblat ca o fantoma prin tribunalele tarii. N-a avut nimeni ochi s-o vada si urechi s-o auda. Dreptatea si-a gasit-o abia acum, la CEDO. 39 de mii de euro este suma cu care va fi despagubita.

Medicul acuzat de familie a refuzat sa dea declaratii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”