Stare de alerta maxima pe aeroportul din Larnaca! Un cetatean despre care se spune ca ar fi inarmat a deturnat un avion al unei companiei aeriene egiptene

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 20 sep 2020, 19:20

Tanarul pe care autoritatile l-au identificat ca fiind de nationalitate egipteana, a amenintat ca are asupra lui o centura cu explozibil.

Avionul a decolat din Alexandria in aceasta dimineata, cu destinatia Cairo. Nu a mai ajuns insa acolo, pilotul fiind obligat sa aterizeze in Cipru. Un cetatean de la bord a amenintat ca are asupra sa o centura cu explozibil, pe care o va detona in cazul in care nu ii sunt respectate instructiunile.

Informatiile despre teroristul aflat la bord sunt contradictorii. Desi initial autoritatile au spus ca ar fi vorba despre Ibrahim Samaha, un tanar egiptean de 27 de ani, poza data publicitatii infatiseaza un barbat mult mai in varsta.

O alta ipoteza ar fi ca teroristul ar fi un profesor universitar la universitatea de medicna veterina din Egipt si ar avea dubla cetatenie, egipteana si americana. Cert este ca inca de la aterizarea in Larnaca, Samaha a eliberat majoritatea pasagerilor. Mai sunt in aeronava doar membrii echipajului si alti 4 cetateni straini. A cerut un traducator si de asemenea, a avut solicitari de ordin politic. Acestea au fost si motivele pentru care autoritatile cipriote au crezut, initial, ca barbatul vrea sa solicite, de fapt, azil politic.

Pana in acest moment, cerintele barbatului nu au fost foarte clare. Dupa mai multe discutii, omul a cerut sa vorbeasca cu fosta lui sotie, de nationalitate cipriota, care locuieste chiar in apropierea aeroportului. Individul pare ca ar fi vrut astfel sa reia relatia cu femeia. Autoritatile nu au confirmat cu certitudine niciuna dintre ipotezele legate de acest barbat. Exista insa incertitudini cu privire la actiunile sale, care pana acum nu arata precum vreun act de terorism, dupa cum a confirmat chiar presedintele cipriot, dar nici precum vreun protest de ordin politic.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Desi au trecut cateva ore de la aterizarea fortata a avionului in Cipru, barbatul care a amenintat echipajul nu a ajuns inca la niciun consens cu autopritatile.

Acestea inca nu isi dau seama concret ce vrea. Intreaga activitate pe aeroportul din Larnaca a fost blocata si toate aviaonele sunt retinute la sol. Printre cei care asteapta sa decoleze de pe aeroport sunt si cateva zeci de romani. Negocierile dintre cel care a deturnat avionul si autoritati continua si in acest moment.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.