E emotionant! Doctorita fara picioare a tocit 24 de scaundele de lemn, in 15 ani, facand vizite la domiciliu! Iti vine sa crezi cum se deplaseaza cu scaunele?

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 28 feb 2017, 06:11

Li Juhong si-a pierdut picioarele la o varsta frageda, dar a reusit sa isi atinga visul de a deveni doctor.

Tanara are 37 de ani si, de 15 ani, trateaza pacienti in satul ei natal, Wadian, din sud-vestul Chinei. Li avea doar patru ani cand a fost implicata intr-un accident tragic: un camion a lovit-o si i-a zdrobit picioarele iar doctorii au salvat-o amputandu-i-le.

Handicapul nu a doborat-o si, la 8 ani, a invatat sa se deplaseze folosindu-si mainile si doua mici scaundele de lemn, pentru sprijin. Se deplaseaza dificil, dar asta nu a impieditat-o sa urmeze Facultatea de Medicina.

Din anul 2000, s-a intors acasa si ii trateaza pe cei 1000 de localnici, reusind sa faca si vizite la domiciliu atunci cand e nevoie.

"Fata de altii, am intalnit mai multe obstacole. Mereu imi spun ca Dumnezeu ii ajuta ce cei care se ajuta singuri, ca sa merg mai departe", a marturisit Li Juhong.

Li are un fiu in varsta de 12 ani, care o admira foarte mult si vrea sa ii calce pe urme.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”