Salamul spalat cu otet si pestii cu viermi au fost doar doua dintre revoltatoarele exemple in fata carora statul închide ochii. “Romania e piata de mana a zecea. Se spala salamul in Romania, stiti bine, cu otet si, uneori, in galantar, se schimba saramura la branza si se baga din nou la vanzare. Nimeni nu ii controleaza", a declarat Ministrul Agriculturii, care a adaugat ca “In Marea Nordului este un vierme Anisakis, de 2-3 centimetri, care sta in intestinele macroului.
Pestele de la cap se impute! Socantele declaratii scot la suprafata ce multi dintre noi banuiam: de la patronii care nu dau doi bani pe sanatatea noastra si pana la multi dintre cei care detin controlul a tot ce punem in farfurii, toti isi vand interesul financiar, iar noi avem de pierdut.
“Carne de vita, carne de porc, anumite preparate, care sunt deja expirate si care sunt folosite la prepararea unor produse. Din ce informatii am eu, pe diferite surse, exista foarte multe situatii de acest fel”, a declarat si Costel Caras, fermier.
Degeaba da ministrul de pamant cu insitutiile statului, daca nu ia si masuri. Avem pamanturi fertile, dar mancam din import. Avem mare si rauri, dar pestele vine de la mii de kilometri departare.
Din "granarul Europei" am ajuns sa fim piata de desfacere pentru produse expirate ori de proasta calitate.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Costel Caras, fermier: “Nu ai cum sa aduci porc crescut in Germania sau in Polonia, care sa fie mai ieftin decat porcul crescut in Romania. Nu ai cum. Este ceva dubios.”
Pentru lactatele romanesti controalele sunt facute la sange, in timp ce ale strainilor trec ca prin branza, se plang fermierii. Prea saraci, romanii se lasa ademeniti de preturile mici, care, de multe ori mascheaza proasta calitate.