Au ajuns la mila vecinilor. Aruncata in strada, cu tot cu mama sa, o copila de 16 ani trebuie sa o ingrijeasca pe cea care i-a dat viata si care sufera de o boala cumplita

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 20 sep 2020, 14:45

Este povestea tristã a unei familii destrãmate de o poveste tulburãtoare.

Emanuela si mama ei duc o viata ingrozitor de grea. In urma cu 7 ani au fost alungate de acasa, dupa ce tatal fetei si-ar fi pierdut mintile. Innebunit de pierderea fiului, mort intr-un accident de masina, barbatul si-a invinovatit in permanenta sotia. Fara sa tina cont ca are si o fiica, le-a aruncat pe amandoua in strada, fara sa se uite in urma lui.

De trei ani, cele doua locuiesc, cu chirie, intr-un bordei, gata sa se darame in orice clipa.

De treburile casei se ocupa fata si, nu de putine ori, in lipsa unui tata, face munca de barbat.. Din cauza saraciei, femeia nu-si mai ia tratamentul pentru ca micuta sa aiba macar ce sa manânce.

“ Este greu, ea este bolnava cu picioarele, cea mica ce sa poata la varsta ei, mai venim noi, vecinii, sa ajutam la ce e mai greu.“

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din cauza greutatii apasatoare, mama, care sufera de obezitate morbida, se poate deplasa doar cu ajutorul unui cadru. 

A ajuns in aceasta situatie dupa ce a suferit un accident vascular, in urma socului mortii fiului. E mult spus ca mama si fiica traiesc din cei 500 de lei, cat le intra lunar. De cele mai multe ori, amandoua se culca flamande, iar ca fata sa aiba cu ce sa se duca la scoala, femeia mai amana tratamentul vital.

“Imi doresc sa am o locuinta stabila si mama sa se insanatoseasca.

Mi-ar placea sa ajut oamenii. Sa fac o scoala, dupa ce termin liceul, sa ajung reporter“, a marturisit adolescenta.

In sapte ani, Emanuela a schimbat noua scoli, dar asta n-a facut-o sa renunte. Visul ei e sa aiba un loc in care sa stea, sa nu mai fie nevoita sa plece. Daca aveti cu ce sa ajutati familia atat de incercata, o puteti face pe numele femeii, Filofteia Maracine, care sta in localitatea buzoiana Posta Calnau.