CAT TE COSTA: Cum facem economii cand vine vorba de curatenie si menaj

Editor: Silviu Bunea Autor: A.M.
Actualizat: 20 sep 2020, 14:10

Specialistul nostru in economii a facut un experiment pe care l-a si filmat. A incercat sa inlocuiasca produsele de curatenie si menaj cu ceea ce se gaseste prin casa.

Iata ce i-a iesit si ce invataminte putem trage din video-experienta lui "Economila"!Fiecare gest pe care il facem in casa inseamna o cheltuiala in plus. Produsele din imagine ne scot din buzunar o suta de lei fara probleme. Aceasta este si valoarea zilei. 100 de lei pe care am putea sa-i pastram in buzunar. Suna bine, nu?

Sa luam exemplul produselor de ingrijire pentru incaltaminte. Cel putin 30 de lei platim pe tot soiul de spray-uri si odorizante care ar trebui sa rezolve problema mirosului.



Putem rezolva totul gratuit, cu un produs care ajunge in mod normal, la cos.Cine nu-si face din cand in cand cate un ceai? Ei bine, la final, nu mai aruncati pliculetele. Lasati-le peste noapte la uscat. Asezate apoi in pantofi, elimina mirosurile care apar mai ales vara, din pricina caldurii.

De ce sa dati cel putin 10 lei pe betisoare parfumate sau lumanari care au un presupus efect antistres? Mai bine ardeti cateva foi de dafin.
Mirosul lor, spun specialistii, are rolul de a va calma.

Daca discutam despre produsele de dezinsectie, atunci cheltuim cel putin 50 de lei pentru a scapa de ganganiile care apar din cand in cand.

Foile de dafin presarate prin casa alunga gandacii. Daca aveti probleme cu furnicile, este indicat sa aruncati sare sau praf de chili in  locurile in care acestea apar.


Produsele de curatenie ne scot bani grei din portofel.
Inca 50 de lei, pe putin! Avem insa la indemana alte solutii. Naturale!

Combinam otet cu apa.E drept, are un miros puternic. Dar indeparteaza praful foarte bine, avand un efect antistatic de durata. De asemenea, acest amestec functioneaza ca un bun degresant pentru gresie.

Daca, pe langa apa si otet, mai adaugam putin detergent de vase, atunci obtinem solutia potrivita pentru a curata geamurile.

Bicarbonatul de sodiu presarat peste covor, lasat peste noapte si apoi aspirat temeinic, rezolva mirosul neplacut.
Gasim inspiratie pentru astfel de idei si pe internet, in diferite clipuri.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”