La vanatoare de chilipiruri. TOP 5 metode foarte simple prin care poti renova locuinta cu bani putini

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 07:00

Daca vrei sa-ti renovezi locuinta, porneste la vanatoare de chilipiruri si pune in aplicare cateva trucuri foarte simple prin care poti schimba radical aspectul casei tale cu bani putini.

Cei mai multi dintre noi ne dorim, la un moment dat, sa schimbam aspectul locuintelor noastre, pe care sa le facem sa arate mai bine, sa fie mai confortabile si sa ne scoata din rutina vizuala in care ne aflam in acest moment.

Cu toate acestea, banii par sa se evapore in fiecare luna fara sa-ti dai seama pe ce i-ai cheltuit sau te afli in situatia in care cheltuielile tale, taxele, ratele sau, pur si simplu, salariul prea mic te fac sa-ti pierzi speranta ca vei putea renova in curand locuinta.



Acesta este momentul potrivit pentru a porni la vanatoare de chilipiruri. Poti descoperi, astfel, cateva trucuri menite sa reduca drastic cheltuielile de renovare, desi rezultatele vor fi identice ca cele de care se bucura vecinii si prietenii tai cu bani:

1. Comanda materialele online. E mai ieftin!

Traim intr-o epoca in care magazinele online sunt la putere. Motivele sunt simple: este mult mai usor de „navigat” prin ele decat intr-un depozit imens cu materiale de constructii, mai ales daca stii ce iti doresti.


Livrarea materialelor se face la domiciliu, iar preturile sunt mult mai mici decat te-ai fi asteptat, dupa cum vedem in acest magazin online de materiale de constructii.

2. Reorganizeaza lucrurile din casa

Daca iti doresti, pur si simplu, sa schimbi aspectul locuintei tale, ai putea incepe prin reorganizarea lucrurilor din casa. Schimba locul canapelei, dulapurilor, muta televizorul pe peretele opus si, foarte important, schimba locul in camera al patului pe care dormi.


Vei avea senzatia ca te-ai mutat intr-o alta locuinta. Evident, o astfel de abordare este potrivita in situatiile in care zugraveala ta rezista cu stoicism, iar instalatia electrica si cea sanitara nu s-au defectat de la ultima sesiune de renovare.

3. Finisajele te pot salva

Si nu doar ca te pot salva, ci pot schimba radical aspectul locuintei intr-un mod foarte rapid! Viteza de lucru in constructii depinde de echipa, de utilaje si de echipamente, insa depinde si de materialele folosite.
Daca aplici cateva finisaje in casa ta, ii poti conferi locuintei un aspect innoit, fara sa darami peretii sau te inhami la alte lucrari de amploare. Spre exemplu, pentru tencuieli rapide ai nevoie de astfel de tencuieli mecanizate care raspund fara riscuri unei mari viteze de lucru. Vei simti ca totul s-a desfasurat ca intr-un filmulet dat pe „fast forward”.

4. Demoleaza organizat

Nu demola in mod haotic, ci organizat.
Spre exemplu, daca vrei sa renunti la un zid pentru a uni doua incaperi sau pentru a renunta la o debara, darama peretele cu atentie. Daca a fost construit din caramizi, ai putea folosi caramizile respective pentru a construi altceva, in alta parte.

Situatia este similara si in cazul gresiei si faiantei. De ce sa arunci faianta veche? Foloseste-o pentru a renova peretii garajului sau ai unei magazii.
Ai putea economisi, astfel, o multime de bani.

5. Renunta la arhitecti sau designeri

Uneori ai fi tentat sa apelezi la sfatului unui specialist pentru a renova sau amenaja locuinta. Sfatul nostru este sa renunti la o astfel de idee, sa navighezi pe site-urile de specialitate si sa imprumuti de acolo ideile care se potrivesc locuintei tale. Specialistii sunt foarte scumpi si pot costa, uneori, mai mult decat lucrarile in sine.

Foto: pixabay.com

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”