"Bio", "sanatos", "suta la suta natural". Ce pacaleala se ascunde, de fapt, in spatele acestor vorbe

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 20 sep 2020, 06:15

Ce înseamnã cu adevarat legumele bio si care este pretul lor aflam din rubrica Stirilor Kanal D "Cat te costa?"

Cei care vor legume bio, comanda direct de la producator. Valoarea unei astfel de comenzi poate fi chiar si de 15 lei.

Facem un drum pana in comuna Joita, judetul Giurgiu. Gasim aici o ferma de legume bio si aflam cele mai importante reguli. Certificat care sa ateste calitatea producatorului, seminte de calitate si bineinteles, fara nicun fel de substante chimice. Aceasta este definitia legumelor bio.

O ferma de produse bio reproduce la scara mai mica un circuit natural.

Nimic nu se pierde. Principala grija a producatorilor bio de la noi din tara sunt semintele si rasadurile. Majoritatea provin fie din afara tarii, fie din productie proprie. Daca vrei sa rezisti pe piata, trebuie sa vii mereu cu cate ceva nou.

In aceasta perioada gasim mai multe feluri de salata, mangold, ridichi. Preturile pornesc de la 3 lei si merg pana la 6 lei pe o legatura, in functie de produs.
In general, sunt preturi cu 20, poate 30 la suta mai mari decat la legumele obisnuite.

Daca sunteti in cautare de legume bio, trebuie sa stiti ca acestea nu au o durata viata prea mare. 2, 3 zile, cel mult, daca sunt depozitate la rece. Asadar, nu tot ceea ce gasiti prin piete este cu adevarat bio. Si asta pentru ca nu toti producatorii isi permit sa respecte procedura ceruta de lege.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: