5 moduri surprinzatoare prin care poti cumpara cele mai ieftine gadgeturi online

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 28 feb 2017, 07:22

Nu trebuie sa scoti din buzunar o avere pentru a cumpara cele mai ieftine gadgeturi online. Exista multe magazine, unele dintre ele foarte renumite, care vand online toate gadgeturile pe care ti le-ai putea dori vreodata. Insa unde gasesti cele mai mici preturi si de la cine ar trebui sa cumperi cu adevarat?

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa cumperi cele mai ieftine si de calitate gadgeturi atunci cand alegi sa faci cumparaturile pe internet:

1. Magazinele cu produse second-hand sunt adevaratele surse de chilipiruri

Unele magazine online comercializeaza o gama larga de produse electronice second-hand. La prima vedere, aceasta alegere pare riscanta, insa lucrurile stau altfel decat te-ai asteptat. Unele magazine pun la dispozitia cumparatorilor un showroom unde poti testa produsul, care vine la pachet si cu o garantie de cel putin un an.

Avantajul: pretul produsului este de doua ori mai mic decat daca l-ai fi cumparat nou. Spre exemplu, poti cumpara, dintr-un astfel de magazin, astfel de monitoare ieftine, care sunt livrate gratuit la domiciliu, pot fi testate in showroom si vin la pachet si cu o garantie de retur in termen de 90 de zile de la cumparare.

2. Compara preturile online

Daca vrei sa cumperi un anumit gadget si vrei sa stii care sunt cele mai bune preturi la care l-ai putea achizitiona, compara-le online.

Poti selecta anumite magazine si poti nota locurile unde costa cel mai putin. O alta varianta este folosirea unui agregator de preturi pentru produse, unde scrii modelul gadgetului pe care ti-l doresti, iar pe ecran sunt afisate magazinele inscrise in respectivul agregator, sortate in ordinea crescatoare a pretului cu care vand produsul respectiv.

3. Cumpara telefonul mobil pe care ti-l doresti dupa aparitia noului model

Daca vrei sa cumperi un anumit model de smartphone, cumpara-l dupa ce pe piata a fost lansat, deja, modelul de ultima generatie.

Acesta din urma va avea, ca de obicei, un pret astronomic, in timp ce preturile modelelor mai vechi se vor prabusi. Noile modele sunt lansate, de obicei, in ultima luna de primavara sau la inceputul verii. Nu mai e mult pana atunci. De ce sa nu economisesti cateva sute de lei?

4. Vaneaza un bun raport calitate-pret

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De

fiecare data cand doresti sa cumperi un anumit produs, incearca sa afli daca merita sa oferi pentru el pretul cerut de catre comerciant. Din cauza brandului, unele produse costa de doua sau de trei ori mai mult decat altele similare sau chiar de calitate superioară, care aparţin unor branduri mai puţin cunoscute. Un brand renumit va veni intotdeauna la pachet cu preturi pe masura, insa nu intotdeauna calitatea va fi direct proportioanala cu banii pe care trebuie sa-i scoti din buzunar.


5. Citeste review-urile altor cumparatori inainte de a achizitiona un produs

Nu te orienta doar dupa pret si dupa renumele brandului atunci cand cumperi un produs, ci cauta si cateva review-uri despre produsul respectiv. Ai putea afla ca are anumite defecte sau ca nu este ceea ce cauti cu adevarat. Fii atent, insa, si la numarul review-urilor pozitive si negative. Daca toate reviewurile sunt pozitive, te-ai putea intreba daca respectivul magazin online nu a sters, cumva, comentariile negative ale cumparatorilor.

Acesta este momentul in care trebuie sa cauti o alta sursa online pentru a citi review-uri despre produsul respectiv.

Foto: pexels.com