Sfatul medicului! Asa descoperi daca ai facut un infarct. Uite cum deosebesti atacul de cord de pneumonie sau durerea musculara

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 19 sep 2020, 14:15

Medicul Ovidiu Penes a fost invitatul lui Teo in emisiunea de marti, unde a vorbit despre cauzele durerilor in piept.

In spatele unor dureri in zona pieptului, se pot ascunde boli grave, precum infarctul, refluxul gastroesofagian, durerea musculara, sau pneumonia or abcesul pulmonar.

Patologia durerii in piept este complexa, deoarece durerea care pleaca de la organe nu e foarte bine localizata de creier. Din aceasta cauza, multe dintre aceste dureri sunt radiante sau sunt localizate difuz, in spate, in omoplat, in umar sau retrosternal. O mare parte a originilor acestor dureri sunt localizate la nivelul inimii.



Chiar daca inima nu doare, primim informatia de durere in cazul unui infarct de miocard acut sub forma unei dureri puternice care poate radia la nielul bazei gatului si in mana stanga.

Alte afectiuni cu o manifestare asemanatoare pot fi la nivelul esofagului, plamanilor sau stomacului. Urmareste materialul video urmator pentru a afla informatiile oferite de doctorul Ovidiu Penes:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri:

În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.