Ai asa ceva in talpa? Iata cum poti trata

Editor: Bogdan Mihai Autor: S.B.
Actualizat: 19 sep 2020, 02:10

Calusul plantar reprezinta o zona de ingrosare a pielii care devine dura si se poate crapa. Apare in orice loc la nivelul pielii, ca urmare a unor forte de frecare de intensitate medie, ce actioneaza repetitiv si pe o perioada lunga de timp.

Cum prevenim formarea calusului

Este mult mai usor sa prevenim aparitia calusului decat sa il tratam. Calusul poate sa dispara atunci cand fortele de presiune/frecare sunt indepartate sau minimalizate. Trebuie sa purtam o incalatminte comoda, potrivita marimii si formei piciorului. Medicul va poate sfatui sa putati incaltaminte terapeutica sau insertii.

Daca nu este indepartat calusul se ingroasa, se crapa si se poate transforma in cele din urma intr-o ulceratie, ce se poate infecta.

Nu incercati niciodata sa va taiati singuri bataturile sau calusul format. De asemenea, nu incercati sa indepartati calusul sau bataturile cu substante chimice, deoarece aceste substante va pot provoca arsuri. Intrebati medicul dumneavoastra curant in legatura cu tratamentul calusului si al... citeste mai multe pe kfetele.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.