Echipa ”Sabbagh in actiune”, fata in fata cu un nou tip de furt: hortensiile din gradinile bucurestenilor au devenit o tinta pentru amatorii de substante halucinogene

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 19 sep 2020, 01:05

Hotii de hortensii au dat iama în grădinile bucureştenilor, iar oamenii legii spun că nu e deloc de glumit cu acest nou tip de furt.

Există deja dosare întocmite de Poliţia Capitalei şi ultima plângere a fost făcută acum câteva zile. Motivul pentru care poliţiştii sunt atât de îngrijoraţi este că amatorii de substanţe halucinogene utilizează hortensiile pentru a le consuma ca droguri. Petalele uscate sunt tocate şi fumate precum canabisul, iar efectul lor asupra organismului e devastator.

Odată arse, din petale se degajă acid cianhidric, iar efectele care apar în urma inhalării fumului sunt serioase: probleme gastrointestinale, respiratorii sau accelerarea ritmului cardiac.

Moda fumatului de petale de hortensie a ajuns şi la noi după ce a devenit o problema acuta în Franţa şi în Germania. Poliţiştii francezi au depus, acum doi ani, eforturi pentru a opri o bandă de hoţi de hortensii! Echipa „Sabbagh în acţiune” a descoperit că acest pericol este prezent şi în Bucureşti.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sâmbătă,

de la ora 21:30, la Kanal D, urmariti ”Sabbagh in actiune” pentru a afla ce spun oamenii legii şi specialiştii antidrog despre acest subiect.