E incredibil ce fac acesti barbati! Au pus mana pe ciocane si lovesc violent in ligheanul de lemn. Pare o prostie, dar rezultatul e foarte apreciat de japonezi

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 18 sep 2020, 20:45

Daca vizitezi Japonia si nu incerci Mochi, un preparat traditional, inseamna ca nu ai gustat esenta bucatariei nipone.

Mochi se prepara din mochigome, boabe dintr-o specie anume de orez, cu bobul scurt, prin strivirea repetata a acestora, pana cand se transforma intr-o pasta. Are un gust delicios si e bogat in proteine, carbohidrati si zaharuri. Traditional, se consuma in preajma Anului Nou, dar in timpurile moderne e preparat tot timpul anului, pentru ca turistii sunt fascinati de modul de pregatire.

Pasta respectiva trebuie lovita cu putere si amestecata, simultan.

Intotdeauna se prepara in echipa, de barbati. Unul sau doi dintre ei lovesc pasta cu ajutorul unor ciocane uriase, de lemn, in timp ce un altul o amesteca cu mana, printre loviturile de ciocan.

In materialul video de mai jos, filmat intr-un restaurant traditional, proprietarul Mitsuo Nakatani, care premara Mochi de 23 de ani, lucreaza impreuna cu alti 2 barbati iar sincronizarea lor e perfecta, reusind sa loveasca pasta de 3 ori pe secunda, fara a se lovi intre ei.


Iata imaginile uimitoare:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.