Cu siguranta ai auzit de luna de miere, dar stii ce inseamna de fapt acest obicei? Pare ceva romantic, dar la inceputuri nu era deloc asa...

Autor: S.B. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 18 sep 2020, 17:25

Luna de miere a devenit o experienta aproape obligatorie dupa nunta, in care sarbatoresc singuri oficializarea relatiei. Daca te intrebi cum e luna de miere la romani, raspunsul il vei afla duminica de la ora 20:00 intr-o noua editie "Se Striga Darul"!

Obiceiul a aparut in Marea Britanie, in secolul 19, dar nu era, ca acum, o evadare in cuplu. Scopul principal al lunii de miere era vizitarea prietenilor si a rudelor care nu au putut ajunge la nunta, asa ca nu se punea problema de timp petrecut doar impreuna.

Se pare ca numele provine de la o bautura alcoolica consumata in mod traditional de tinerii casatoriti, dupa prima luna impreuna, numita mied, care era produsa din miere.

Adesea, era primita ca dar din partea invitatilor, pentru ca i se atribuiau proprietati afrodisiace si ajuta la conceperea unui copil.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sursa foto: pixabay.com

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.