Au crezut ca are apendicita si au pus-o pe masa de operatie, apoi au facut incizia. Cand a vazut ce avea de fapt adolescenta in abdomen, medicul s-a albit la fata: "sper ca i-am scos pe toti din ea"

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 18 sep 2020, 16:45

Pacienta a ajuns cu dureri abdominale si greata la spitalul regal din Cornwall, Marea Britanie.

Simptomele indicau o apendicita clasica, insa ecografia si analiza urinei nu au fost concludente, asa ca doctorii au luat decizia de a o opera cat mai repede, pentru ca apendicita poate fi fatala in anumite cazuri.

Au apelat la o tehnica operatiilor laparoscopice, cu ajutorul unei camere video si a unui cleste mecanic, introduse in abdomenul fetei printr-o incizie de diametrul unui deget.

"Cand am sectionat apendicele de la baza, o multime de viermi au iesit din ogan.

L-am scos repede iar viermii care evadasera din apendice au fost indepartat unul cate unul", a povestit chirurgul.

Tanara suferea, de fapt, de o infectie intestinala cu limbrici, ascaris lumbricoides, un vierme intestinal cu forma cilindrica, de culoare alb-galbui, semitransparent, cu lungimea de 15-35 cm (femelele fiind mai mari decat masculii).

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se

estimeaza ca 2 miliarde de oameni sunt infestati cu limbrici din cauza igienei precare. Ouale viermilor se gasesc pe alimente, toalete, produse de imbracaminte etc.

Iata imaginile filmate in timpul operatiei: