Tentativa de lovitura de stat in Turcia. Presedintele Erdogan, prima declaratie: Turcia va depasi acest moment

Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 18 sep 2020, 10:25

Premierul Binali Yildirim afirmă că un grup de militari din cadrul armatei turce participă la ceea ce pare să fie o lovitură de stat, relatează The Associated Press.

 

O lovitura de stat organizata de o factiune a armatei turce e in desfasurare in TUrcia. Tancuri si soldati au fost vazut pe strazi, avioane si elicoptere militare survoleaza orasele iar cladirea Parlamentului a fost bombardata.
"Dupa o noapte de violente, e greu de spus cine detine controlul sambata dimineata", spun jurnalistii de la CNN.
In Istanbul si Ankara, cele mai mari orase din tara, au fost raportate focuri de arma si victime.
In Istanbul, au fost blocate podurile de catre armata. Accesul la principalele retele sociale, Facebook, YouTube, Twitter, a fost restrictionat.
Presedintele Erdogan, intors in tara, a declarat ca fortele de ordine au inceput sa aresteze soldatii razvratiti. El a adaugat ca hotelul din provincia Marmaris, unde se afla in timpul izbucnirii violentelor, a fost bombardat la scurt timp dupa ce a parasit cladirea.

O lovitura de stat organizata de o factiune a armatei turce e in desfasurare in TUrcia.

Tancuri si soldati au fost vazut pe strazi, avioane si elicoptere militare survoleaza orasele iar cladirea Parlamentului a fost bombardata.

"Dupa o noapte de violente, e greu de spus cine detine controlul sambata dimineata", spun jurnalistii de la CNN.

In Istanbul si Ankara, cele mai mari orase din tara, au fost raportate focuri de arma si victime. In Istanbul, au fost blocate podurile de catre armata.

Accesul la principalele retele sociale, Facebook, YouTube, Twitter, a fost restrictionat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Presedintele Erdogan, intors in tara, a declarat ca fortele de ordine au inceput sa aresteze soldatii razvratiti.

El a adaugat ca hotelul din provincia Marmaris, unde se afla in timpul izbucnirii violentelor, a fost bombardat la scurt timp dupa ce a parasit cladirea.

Premierul spune că lovitura de stat a fost respinsă şi situaţia este sub control. Mii de turci au ieşit în stradă în majoritatea oraşelor. 17 ofiţeri de poliţie ar fi fost ucişi în Ankara.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, prima declaratie.

"Îndemn poporul turc să vină în pieţele publice şi la aeroporturi. Nu am crezut niciodată într-o putere politică mai mare decât cea a poporului", a subliniat Erdogan, care se află într-o locaţie sigură. "Turcia va depăşi acest moment", a spus presedintele turc.

„Voi veni în piaţă în Ankara”, a spus Erdogan, promiţând că autorii loviturii vor primi „pedeapsa cuvenită”. Acţiunea este opera unor ofiţeri de rang inferior, care s-au răsculat împotriva superiorilor lor, a mai adăugat Erdogan.



Stire in curs de actualizare. Urmareste ultimele noutati pe stirilekanald.ro!

 

 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.