Ai cumparat vreodata pepeni cu miezul crapat si seminte albe? Uite cat de periculosi sunt pentru sanatate! Secretul pe care producatorii nu vor sa il afli

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 10:59

Vara e sezonul pepenilor iar unii producatori sunt dispusi sa foloseasca chimicale periculoase pentru a obtine pepeni mai mari si mai repede.

Fermierii din China au inceput sa foloseasca un produs chimic in cultivarea plantelor, numit forchlorfenuron, cu de regulator de crestere. Substanta are proprietatea de a creste dimensiunea pepenelui cu 20%, intr-un timp mai scurt, majorandu-le profitul.

Desi nu e cancerigena, substanta are efecte citoxice dovedite la nivelul celulelor organismului si poate provoca intoxicari severe la nivelul pielii, gurii sau sistemului respirator, daca e ingerata. Poate creste mortalitatea nou-nascutilor si poate provoca leziuni ale stomacului.

In cazul pepenilor, cresterea accelerata provoaca craparea miezului in interior si creste numarul de seminte albe, pentru ca acestea nu au timp sa se maturizeze. In cazuri extreme, pepenele poate chiar exploda.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”