Aceasta este cea mai eficienta metoda de evitare a incidentelor in trafic. Cum iti poate ea economisi bani si timp?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 11:00

Accidentele usoare in trafic sunt o problema din ce in ce mai intalnita, mai ales in orasele mari, in care numarul tot mai crescut de masini creeaza ambuteiaje, iar unii soferi trec peste respectarea regulilor de circulatie doar pentru a-si scurta timpul petrecut la cozi cu cateva minute.

Chiar daca asigurarea obligatorie a masinii te fereste de plata pagubelor in cazul in care responsabilitatea accidentului nu iti apartine, cele mai multe tamponari in trafic sunt rezolvate la sectia de politie. Cand soferii nu isi asuma faptul ca au trecut pe rosu, ca nu au acordat prioritate, ca au depasit neregulamentar sau ca au virat fara sa se asigure, tot ce ramane de facut este sa lasi agentul de circulatie sa stabileasca a cui este vina.

Exista cazuri in care solutionarile au ajuns chiar si in instanta si, chiar daca judecatorul iti va da castig de cauza, procesele se pot intinde pe o perioada lunga de timp si pot fi costisitoare.

Din acest motiv a inceput sa prinda si in Romania moda camerelor video pentru masina montate pe bord. Acestea surprind tot ceea ce se intampla in trafic si pot fi dovezi incontestabile in cazul in care sunteti implicati intr-un accident sau aveti parte de un incident neplacut cu alti participanti la trafic si va pot scuti de multe probleme.

Pentru ca nu sunt scumpe, tot mai multi soferi au inceput sa le foloseasca drept masura de precautie in trafic.

Insa, pe langa dovezile oferite, marele avantaj al camerelor de bord este ca iti ofera tie mai multa incredere in trafic, stiind ca nu vei putea fi acuzat pe nedrept de niciun incident sau incalcare a regulilor de circulatie.

Camera nu este utila doar pentru a surprinde incidentele.

Multi soferi o folosesc pentru a filma peisajele spectaculoase de pe drum, atunci cand merg in vacanta, asa ca intrebuintarile ei nu se limiteaza doar la aspectele neplacute pe care le puteti intalni in trafic.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Principalele criterii de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti o

astfel de camera sunt calitatea filmarii, care la cele mai noi dispozitive este de 1080p, un unghi de filmare cat mai larg, astfel incat sa surprinda cat mai bine si ce se intampla in partile laterale ale autoturismului, capacitatea de memorie (un card SD de 32 de GB va ofera intre 8 si 10 ore de filmare continua), cat de bine se vede filmarea pe timp de noapte si ca aceasta sa poata fi conectata cu usurinta la masina, intrucat multe nu sunt dotate cu baterie interna.

Siguranta in trafic este esentiala pentru orice sofer, indiferent de tipul de masina pe care il are. O astfel de investitie te va ajuta sa eviti incidentele sau altercatiile din trafic si te poate salva de multe neplaceri cu alti soferi.

Sursa foto: Shutterstock

 

Taguri: