Osteoporoza, boala oaselor fragile care face ravagii printre persoanele varstnice! Iata care sunt principalele simptome si ce remedii recomanda specialistii

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 22:18

Invitat in platoul “Teo Show”, medicul Ovidiu Penes a clarificat cateva aspecte despre boala care acapareaza din ce in ce mai multe persoane aflate la maturitate.

Intrebat de Teo, cum daca aceasta boala afecteaza mai mult femeile decat barbatii, medicul a subliniat faptul ca din punct de vedere statistic, femeile sunt mai mult afectate, insa in ultimii ani nici barbatii nu au scapat nevatamati. Odata cu trecerea varstei de 30 de ani, aportul de calciu si vitamina D trebuie suplimentat. Atat  femeile, cat si barbatii sunt predispusi la probleme ale oaselor.

Principalele simptome care semnaleaza prezenta acestei boli sunt:
-cresterea fragilitatii osului;
-aparitia unor rupture ale oaselor in urma unor traumatisme relative usoare;
-dureri ale oaselor;
-fracturi produse prin tasare;
-fracturi

sub forma de crapatura;

 

Cele mai predispuse zone ale corpului, care pot fi afectate de osteoporoza sunt:
-coloana vertebrala;
-soldul;
-antebratul;
-articulatiile mainilor;
-coastele;

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Remediile cele mai importante care ajuta in prevenirea

si tratarea osteoporezei sunt Calciul si vitamina D. Alimentele care pot scadea aportul de calciu si vitamina D din organism sunt: cafeina, sarea, alcoolul, bauturile acidulate, alimente acide.

Alimentele bogate in calciu sunt:

-fasolea alba;
-iaurt;
-branza;
-sardine;
-varza Kale;
-broccoli;
-lapte;
-migdale
-paine alba;
-seminte de susan;

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.