3 lucruri utile care fac timpul petrecut in bucatarie o placere

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 12:21

Ne petrecem aproximativ trei ani din viata gatind in bucatarie, adica in jur de 7 ore pe saptamana din timpul nostru liber.

Chiar daca s-au inmultit restaurantele online, romanii prefera sa gateasca acasa pentru a economisi bani, dar si pentru ca 53% dintre ei considera ca mesele in oras sau comandate sunt nesanatoase. Asadar, romanii gatesc acasa cel putin saptamanal (93%) si doar 15% mananca in restaurante sau comanda mancare, in timp ce 13% prefera mancarea de tip fast-food, arata un studiu al companiei iSense Solutions.

Insa timpul petrecut in bucatarie poate deveni si o placere, nu doar o obligatie, daca stii cateva trucuri care sa iti salveze timp, energie si spatiu:

O bucatarie

spatioasa este primordiala pentru mai mult confort

O bucatarie mica se poate aglomera extrem de rapid, mai ales cand gatesti si masa se umple cu vase murdare, iar blatul nu mai este suficient de incapator. In plus, spatiul de depozitare este extrem de important pentru a pastra totul la indemana. Daca pui in aplicare cateva mici trucuri, poti economisi spatiu intr-un mod inteligent.

Majoritatea bucatariilor de dimensiuni mici cer mobilier facut pe comanda, pentru a valorifica la maximum spatiul disponibil, asa ca multi se orienteaza spre astfel de aparate incorporabile, care

sunt mult mai functionale si la fel de eficiente. Orice femeie care isi doreste o bucatarie moderna stie ca este mult mai simplu sa ai plita langa bancul de lucru, astfel incat sa ii fie mult mai usor sa prepare mancarea.

De asemenea, un alt truc este sa pui in valoare spatiul disponibil deasupra blatului de bucatarie. Cateva suporturi pentru ustensile sau condimente iti vor elibera dulapurile si iti va fi mai usor sa gasesti lucrurile de care ai nevoie cand gatesti.

Invata sa mentii curatenia chiar si in timp ce gatesti

O bucatarie curata iti da impresia de organizare si iti va face timpul petrecut aici mai placut. Daca mentii mereu spatiul de lucru curat, vei gati mai usor si mai eficient. Incepe prin a spala vasele pe masura ce le folosesti, pentru a te debarasa mai repede de vesela de care nu mai ai nevoie.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pastreaza intotdeauna un cos de gunoi sau o punga la indemana, pentru a arunca resturile, si pune tavile sau tigaile la inmuiat in apa calda cu putin detergent de vase, daca vrei sa le cureti rapid.

De asemenea, daca ai reteta in fata inainte sa te apuci de gatit, vei putea sa iti organizezi ingredientele mai usor si sa lucrezi mai curat.

Automatizarea bucatariei inseamna timp castigat

Cand nu mai pierzi timp tocand legumele sau amestecandu-le, gatitul se transforma intr-o joaca de copii, iar masa va fi gata in cateva zeci de minute. Automatizarea bucatariei inseamna sa ai la indemana cateva aparate multifunctionale, care sa toace, sa taie si sa amestece ingredientele in cateva secunde.

Mai ales cand obisnuiesti sa gatesti zilnic sau de cateva ori pe saptamana, este important sa iti ramana timp liber si pentru lucrurile care iti fac cu adevarat placere. Iar daca gatitul nu se numara printre activitatile tale favorite de relaxare, un robot de bucatarie sau un blender iti asigura rapiditate si eficienta, mai ales daca nu te pricepi la maruntit si taiat alimentele.

Pentru ca petrecem atat de mult timp in bucatarie, este important ca aceasta incapere sa ne asigure spatiul si confortul necesare, pentru ca gatitul sa devina o placere, si nu o obligatie. Nu e nevoie sa iti regandesti bucataria de la zero, ci este suficient sa faci cateva schimbari mici pentru a te simti mai in largul tau.

Tu cum iti eficientizezi timpul petrecut in bucatarie? Ce secrete ai pentru a gati mai rapid?

Sursa foto: Shutterstock, Copyright: Voyagerix

 

Taguri: