Festin culinar la Sarata Monteoru! Toamna se numara roadele pamantului in zona imbelsugata a Buzaului! Iata ce preparate minunate fac deliciul celor care viziteaza aceste locuri de poveste

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 23 aug 2021, 11:30

Toamna e vremea in care mesele prind trup imbelsugat, iar gospodarii din tot locul gatesc mancaruri cu multa daruire.

Sarbii gradinari din Buzau se mandresc cu recoltele lor, iar gazdele din zona cu case pline si musafiri fericiti, care se infrupta din bunatatile naturii.

Fiecare preparat in parte are cate o poveste fascinanta, curbanul sarbesc reprezinta o adevarata ofranda a toamnei, care are la baza carnea de miel, care se pune la fiert impreuna cu legumele intregi: morcov, ceapa, ardei kapia, ardei gras, telina, pastarnac, care vor fierbe pana cand supa va prinde o culoare galbuie, iar carnea este frageda.

Un alt preparat care contine carne de miel si este gatit cu predilectie in zona de munte a Buzaului, il reprezinta varza cu carne de oaie, realizat din pulpe de oaie, varza bulion, ardei kapia apa, ulei, sare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La

toate acestea se adauga o placinta gustoasa, specifica locului, mesterita dintr-un aluat de gogosi cu oua, zahar, drojdie lasat la dospit, cu strat gros de branza de oaie. Iata cum sunt pregatite mancarurile delicioase specific buzoiene: