Mituri si adevaruri despre cancerul la san! Toate femeile trebuie sa stie asta!

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 22 aug 2021, 23:25

Exista cateva mituri care ar putea sa te induca in eroare, mai ales in ceea ce priveste cancerul la san.

Daca porti sutien cu sarma creste riscul de cancer

Se spune ca acestea preseaza pe sistemul limfatic al sanilor, ducand la acumularea toxinelor. Specialistii au facut cercetari, insa, si au stabilit ca sutienul nu poate reprezenta un factor de risc pentru aparitia acestui tip de cancer.

Majoritatea nodulilor de la sani sunt cancerosi

In jur de 80% dintre nodulii de la san sunt benigni, adica necancerosi.

Doctorii incurajeaza femeile sa mearga la spital de cum observa cea mai mica schimbare, iar acolo se vor face mamografii si biopsii pentru stabilirea naturii tumorii.

O femeie din 8 are un risc mare de a face cancer la san

Riscul creste odata cu varsta. O femeie din 233 este diagnosticata la varsta de 30 de ani. La 85 de ani, o femeie din 8 risca sa se confrunte cu acest diagnostic.


Antiperspirantele cresc riscul de cancer

Unele studii, nu de foarte mare amploare, arata ca parabenii din antiperspirante pot duce la cancer, dar rezultatele nu sunt atat de clare incat sa se spuna precis ca ei sunt aceia care au dus la aparitia tumorii.

Femeile cu sani mici au un risc scazut de a face cancer

Nu exista nicio legatura intre marimea sanilor si riscul de cancer.
Sanii mari sunt mai greu de examinat decat cei mici, inlcusiv atunci cand vine vorba de mamografii sau RMN. Dar marimea in sine nu influenteaza riscul aparitiei tumorilor.

Cafeina cauzeaza cancer


Nu a fost gasita nicio legatura intre consumul de cofeina si cancerul la san. Unele studii chiar sugereaza ca aceasta substanta scade riscul de cancer.

Vezi continuarea pe kfetele.ro.




Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.