Gala Forbes 500 Business Awards 2016

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 12:54

Bucuresti, octombrie 2016: Peste 200 de antreprenori, manageri si reprezentanti de top ai mediului de afaceri au participat la editia 2016 a Galei Forbes 500 Business Awards, care a avut loc pe 27 octombrie, la Palatul CEC, intr-un cadru dedicat excelentei si elegantei.

Gala Forbes 500 Business Awards celebreaza spiritul antreprenorial, initiativa si performanta, reunind cele mai creative, mai curajoase si mai intreprinzatoare personalitati de business din Romania.

Romania este acum cea mai creativa franciza a Forbes din lume, potrivit lui Mike Federle, presedinte si COO Forbes Media, fiind in mod constant o sursa de idei pentru colegii din intreaga retea, iar Forbes Romania este cea mai bine vanduta publicatie de afaceri din Romania, conform celor mai recente date ale Biroului Roman de Audit al Tirajelor.

Cu ocazia Galei Forbes 500 Business Awards 2016 au fost acordate premii speciale celor care si-au pus amprenta asupra mediului de afaceri din ultimul an, dar si diplome de excelenta pentru personalitatile care au marcat, prin activitatea lor, mediul de afaceri romanesc.

Premiul special pentru ‘curaj’ a fost acordat domnului Dumitru Solomonescu, fondatorul producatorului de lactate Solomonescu, unul dintre putinii jucatorii locali care a reusit sa se impuna prin produse de calitate intr-un peisaj dominat de multinationale.

Premiul pentru ‘dinamism’ a fost acordat domnului Ion Sturza, presedintele Fribourg Capital, care a mizat pe domenii aparent incompatibile – imobiliare si comert online, dar a reusit sa aiba performante deosebite in fiecare dintre acestea.

Premiul special pentru ‘performanta’  a fost acordat domnului Andrei Pitis, fondator al Vector Watch, companie de tehnologie recunoscuta la nivel mondial pentru ceasul inteligent cu o autonomie nemaiintalnita de 30 de zile.

Premiul special pentru ‘antreprenoriat social’ a fost acordat doamnei Oanei Craioveanu, co-fondator ImpactHUB Bucharest, una dintre organizatiile responsabile pentru intrarea unui nou cuvant in vocabularul romanilor: “HUB”.

Premiul special pentru ‘antreprenoriat in serie’ a fost acordat domnului Jean Valvis, un antreprenor strain care a construit de la zero si doua dintre cele mai de succes afaceri in domeniul bunurilor de larg consum din Romania, iar acum a creat o afacere de succesla nivel international.

Premiul special pentru ‘afaceri de familie’ a fost acordat domnului Adrian Mihai, fondator al Fan Courier, o companie care a demontat mitul potrivit caruia intr-o economie dominata de multinationale este greu sa reusesti ca antreprenor roman.

Premiul special pentru ‘investitii’ a fost acordat celui mai important nume din industria outsourcingului, Vladimir Sterescu, Country Manager al Computer Generated Solutions Romania (CGS), o companie care a trecut deja de pragul de 3.000

de angajati in Romania si continua investitiile in dezvoltare.

Premiul special pentru ‘reinventare’ a fost acordat domnului Radu Georgescu, GECAD Group, unul dintre cei mai apreciati antreprenori si investitori romani.

Premiul special pentru ‘versatilitate’ a fost acordat domnului Corneliu Bodea, fondator ABBC Group un grup de companii care inregistreaza cresteri anuale semnificative pe piata locala, dar are la activ si o achizitie in strainatate si o prezenta importanta pe piata de export in China.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Forbes Romania a cordat cu ocazia Galei Forbes Awards 2016 diploma de excelenta pentru rolul sau in dezvoltarea mediului de afaceri local domnului Gheorghe Musat, fondator Musat si Asociatii.

Alte diplome de excelenta au fost acordate

- domnului Stefan Vuza, fondator Serviciile Comerciale Romane, unul dintre putinii oameni de afaceri romani care continua sa realizeze investitii importante in dezvoltare si unul dintre cei care lupta pentru salvarea combinatului Oltchim, pe care-l vede ca parte integranta a 'Companiei Romane de Chimie';

- domnului Mihai Sofian, fondator Rematholding, unul dintre cele mai bune exemple de antreprenori romani care au invatat pe propia piele intelesul termenului: partenerul strain a adus la inceputul afacerii o suma de bani, iar antreprenorul roman a facut toata munca.

Regasiti o galerie foto detaliata de la eveniment pe pagina de Facebook ForbesRomania.

Gala Forbes 500 Business Awards are loc in mod traditional in luna octombrie a fiecarui an, dinmomentul in care licenta Forbes in Romania a fost preluata de catre compania BP Publishing Media.
Editia din acest an a evenimentului a avut loc in cadrul uneia dintre cladirile istorice emblematice al Bucurestiului, Palatul CEC, si a marcat lansarea campaniei aniversare Forbes 100 de ani, care se va derula pe tot parcursul anului 2017.

Gala Forbes 500 Business Awards a fost realizata cu sprijinul BMW Group Romania, ca partener strategic, Burberry, Kaufland si Vodafone Romania, ca parteneri platinum, precum si Erste Private Banking, Admiral Markets, iRobot, Casa de blanuri MG, Garanti Bank, Nespresso, Galt Orologerie Elvetiana, Chronolink, Helvetia Luxury Watches, iStyle, CEC Bank, Roche Bobois, Viggo, Bijuteria Teilor si Asebuss ca partener academic. De asemenea multumim partenerilor organizatorici: Chef Cezar Munteanu si Cezanne, Profuctta, Icelandia, Iris, Alexandrion Grup, Aerius, Grace Couture, De Silva, Brigada de Voluntari si Event Stuff. Momentele artistice au fost sustinute de Andrei Gherghe, Opera Comica Bucuresti, Casa de Blanuri MG si Razvan Popovici alaturi de artistii festivalului SoNoRo – moment oferit de Phillip Morris si Iqos. Fotografiile au fost realizate de catre Marius Michailov, Andrei Michailov si Andrada Mihailescu.

Despre Forbes Romania:

Universul Forbes cuprinde la patru ani de la relansarea brandului pe piata romaneasca o revista bilunara (Forbes Romania), o revista lunara de lifestyle (ForbesLife), o revista trimestriala de lux si atitudine (Up by Forbes), o revista semestriala de orologerie (Lifetime), precum si binecunoscutele proiecte anuale Forbes Kids sau Forbes 500.

In ultimii patru ani, Forbes Romania a lansat serii de evenimente si proiecte speciale, inovatoare, precum Forbes 30 sub 30 sau Cool Brands, dar si evenimente cu anvergura regionala, precum Forbes CEE Forum sau South East Europe Growth Summit.