Spectacol culinar in Bucovina! Plaiurile pitoresti, oamenii ospitalieri si simfonia de gusturi cuceresc iremdiabil turistii care viziteaza tinutul de poveste

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 27 mar 2017, 22:37

Cand calatoresti pe meleagurile bucovinene, nimic nu este mai nimerit decat un popas pentru o masa calda si sanatoasa ca la mama acasa.

In inima Bucovinei, cunoscutul producator traditional, Ion Baciu isi incanta turistii cu un adevarat spectacol de bucate alese cu grija, pe care le produce conform traditiei. Experienta si pasiunea l-au invatat ca nimic din ceea ce face nu poate pretui cu adevarat daca nu imparte bucuria cu cei care ii trec pragul.

Unul dintre pionerii turismului culinar din nordul Moldovei, Ion Baciu, a pregatit special pentru echipa emisiunii cele mai gustoase feluri de mancare specifice locului.

O prima capodopera culinara a fost un antricot de vitel, pregatit la cuptor cu multe mirodenii, precum coriandru, piper, sare busuioc si stropit din belsug cu vin rou aspru.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un alt fel de mancare delicios

a fost friptura bucovineana din antricot de mangalita, preagatit cu pe pat de legume si presarat cu multe mirodenii precum coriandru, sare, piper, cimbru si stropit cu mult vin alb, menit sa ii ofere un gust deosebit. Prin aceste locuri, specia de porc domestic "mangalita" este supranumit si "somonul cu picioare" si este pregatit sub diferite forme.

La toate aceste delicii culinare se adauga rasoale de porc si pui copti in jar, care sunt mai intai marinate bine cu un amestec de condimente si arome si apoi fripte la rotisor in dogoarea jarului si

un gust aparte ca pe vremea lui Creanga.

 

Taguri: