Un roman de tezaur, uitat de timp, in Tara Lapusului! Ultimul haiduc al Ardealului, care horeste ca pe vremuri si duce mai departe traditia cantecului stramosesc

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 27 mar 2017, 22:46

Rasuna codrii ca pe vremea lui Pintea Haiducul cand nea Pitis se pune pe cantat.

Glasul ciobanului fara scoala nu il prea stim noi romanii, insa strainii il pretuiesc si il considera aur curat.

Un morosan de tezaur, ultimul din tara Lapusului, care mai stie a hori ca pe vremuri si, de aceea, este considerat monument UNESCO. Batranul canta doina milenara si a uimit o lume intreaga cu vocea sa. Cel mai mare regret al rapsodului cu glas de aur este ca se pierd traditiile si obiceiurile in timp si tara ramane mai saraca.

"Traditia pentru un popor este viata! Un popor care nu are traditii nu are niciun sprijin, nu are gandire, nu are nicio siguranta, ramane prost!", a spus batranul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acesta a marturisit ca nu ii place viata domneasca, insa din

cand in cand se vede nevoit sa lase oile la munte si sa coboare la oras. Viata l-a purtat chiar si dincolo de granitele tarii, unde i-a uimit pe straini cu talentul lui, insa dragostea de patrie si de traditii l-a adus din nou la vatra satului natal:

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.