Costi Ionita, transformarea de la tatal manelelor la compozitorul starurilor mondiale

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 16 sep 2020, 06:15

Costi Ionita a gustat succesul pe plan international, insa, in Romania, a reusit sa revolutioneze industria muzicala.

Costi Ionita, detalii picante din trecut. Cum a ajuns sa guste succesul, dar si cum s-a lasat influentat de femeile din viata lui.

"Mama m-a dat de mic la pian, la acordeon, am cantat in cor. In liceu am ascultat multa muzica buna, eram rocker. In acelasi timp faceam parte si dintr-un taraf de muzica populara. Cunosteam muzica din toate partile. De mic copil am cantat muzica populara, muzica usoara, dar mai tarziu si manele.

Ca producator muzical este bine sa stii de toate. La treaba asta cu manelele, m-am gandit atunci. Ce ar fi sa fie o fuziune intre dance si muzica balcanica.


L.A. a fost prima formatie care a cantat acest gen de muzica. A urmat colaborarea cu Adi Minune care a fost ceva deosebit. Ce am invatat de la Adi Minune si Salam nu m-ar fi invatat nicio facultate.
Traistariu are o voce extraordinara. Mai rar o voce masculina ca a lui.

Depinde pentru cine compun, pentru cine este piesa. Ma gandesc pe moment. Trebuie sa fii intr-o stare relaxata. Andra a fost un copil minune, am fost inspirat de vocea ei. Ne-am inteles bine si uite ce a iesit. E importanta fundatia, nu stii cat de sus se duce. A fost sansa, dar sa tii de ea.
Sa te tii de cuvant, sa le dai incredere. Insa muzica vorbeste de la sine.


Mi s-a intamplat ca o femeie sa ma coboare, dar a fost ceva constructiv. Toate femeile din viata mea au fost extraordinare si sunt extraordinare. Am fost cumva mai selectiv. Sunt relaxat, foarte iubitor, inspirat. Sa zic sa sunt mult mai constient de mine si asta doresc tuturor celor din jur", a declarat Costi Ionita intr-un interviu acordat echipei WOWbiz.
Costi Ionita este indragostit de Romania si promoveaza valorile romanesti de cate ori are ocazia, peste tot in lume.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”


"Ia este ca un scut energetic care isi confera asa siguranta.
Marile firme s-au inspirat din motivele noastre populare", a mai spus Costi Ionita, in platoul WOWbiz.
Artistul poarta foarte mult aur si, desi este criticat pentru asta, acesta sustine ca pentru el este mult mai importanta simbolistica.
"Nu conteaza metalul. Simbolistica este cea mai importanta. Eu merg peste tot si promovez cultura romaneasca", a mai spus Costi.

"A venit in Romania Bob Sinclar si am un prieten care i-a zis daca vrea sa asculte o melodie facuta de un compozitor roman.

A acceptat. M-am dus la el la hotel la 7:00 dimineata. I-am aratat melodia si a zis ca ii place melodia asta si ca vrea sa o facem.
Dupa 3 luni am ajuns in Miami. Acolo l-am cunoscut pe Shaggy si de atunci suntem cei mai buni prieteni", a declarat Costi Ionita atunci cand a fost intrebat cum a ajuns sa compuna pentru marii artisti din America. Artistul a mai declarat ca are suficienti bani sa se mute in orice tara, insa cel mai bine se simte in Romania. La final, Costi Ionita a cantat live o melodie draga lui.

Vezi inregistrarea pe wowbiz.ro.







 

Taguri:

În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.