Oul apartine unui pinguin din specia Pinguinul African si este de 2-3 ori mai mare decat un ou mediu de gaina si putin mai rotund.
In anii '50, in Afria de Sud, era legala culegerea si consumarea acestora, in limita a 24 de bucati, anual, de familie. Acesta erau fierte timp de 15 minute si mancate cu paine, sare si piper.
Albusul oului de pinguin este neobisnuit.
Acesta devine albastrui-transparent dupa ce e fiert. Gustul este special, cu o aroma subtila de peste.
In prezent, pinguinii sunt specii pe cale de disparitie, asa ca este interzisa culegerea si consumarea acestor oua. Nostalgicii apeleaza la oua de rata, peste care pun ulei din conservele de sardine.
Oul apartine unui pinguin din specia Pinguinul African si este de 2-3 ori mai mare decat un ou mediu de gaina si putin mai rotund.
In anii '50, in Afria de Sud, era legala culegerea si consumarea acestora, in limita a 24 de bucati, anual, de familie. Acesta erau fierte timp de 15 minute si mancate cu paine, sare si piper.
Albusul oului de pinguin este neobisnuit. Acesta devine albastrui-transparent dupa ce e fiert. Gustul este special, cu o aroma subtila de peste.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”
In
prezent, pinguinii sunt specii pe cale de disparitie, asa ca este interzisa culegerea si consumarea acestor oua. Nostalgicii apeleaza la oua de rata, peste care pun ulei din conservele de sardine.