Cei doi erau deja parintii unui baiat si isi doreau inca un copil. La un moment dat, femeii a inceput sa ii creasca burta si, cand a folosit un test de sarcina, acesta i-a aratat ca e insarcinata, desi simptomele nu erau chiar asemanatoare cu cele din timpul primei sarcini.
Ulterior, sarcina ei a devenit dureroasa, asa ca a mers la un medic, care i-a facut imediat un ecograf.
Fenomenul poarta numele de sarcina molarare si prezinta o forma de boala trofoblastica gestationala. Ea este rezultatul unor erori genetice aparute in cursul fertilizarii ce determina dezvoltarea unui tesut anormal in uter. Sarcina molara nu contine un embrion viabil (decat in cazuri foarte rare) si datorita ritmului rapid de evolutie si modificarilor pe care le determina in organismul femeii, poate fi confundata in primele saptamani cu o sarcina relativ normala.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Statisticile arata ca, in momentul actual, aproximativ 1 din 1000 de sarcini este sarcina molara.
Femeia a fost imediat trimisa in sala de operatie, pentru a-i fi indepartate tumorile. Deoarece tumorile erau foarte intens vascularizate, chirurgul era pregatit pentru indepartarea totala a uterului. Din fericire pentru pacienta, operatia a fost un succes, doctorul reusind sa ii indeparteze toate tumoriele fara a-i indeparta organele reproducatoare.