Ii crestea burta si testul de sarcina i-a confirmat ca e insarcinata, insa doctorul a descoperit ca NU are un copil acolo. "Doamne, esti plina... zici ca sunt boabe de struguri!" E socat ce au scos din ea la operatie

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 16 sep 2020, 03:50

Intamplarea nefericita a fost devaluita pe site-ul reddit.com de sotul femeii care a trecut prin asta.

Cei doi erau deja parintii unui baiat si isi doreau inca un copil. La un moment dat, femeii a inceput sa ii creasca burta si, cand a folosit un test de sarcina, acesta i-a aratat ca e insarcinata, desi simptomele nu erau chiar asemanatoare cu cele din timpul primei sarcini.

Ulterior, sarcina ei a devenit dureroasa, asa ca a mers la un medic, care i-a facut imediat un ecograf.

Vestile au fost devastatoare: femeia nu purta in pantece un bebelus, ci sute zeci de mici tumori care se dezvoltasera in uterul ei.

Fenomenul poarta numele de sarcina molarare si prezinta o forma de boala trofoblastica gestationala. Ea este rezultatul unor erori genetice aparute in cursul fertilizarii ce determina dezvoltarea unui tesut anormal in uter. Sarcina molara nu contine un embrion viabil (decat in cazuri foarte rare) si datorita ritmului rapid de evolutie si modificarilor pe care le determina in organismul femeii, poate fi confundata in primele saptamani cu o sarcina relativ normala.

Aspectul molei este particular: sunt de fapt foarte multe vezicule unite (numarul lor poate fi chiar de ordinul sutelor).

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Statisticile arata ca, in momentul actual, aproximativ 1 din 1000 de sarcini este sarcina molara.

Femeia a fost imediat trimisa in sala de operatie, pentru a-i fi indepartate tumorile. Deoarece tumorile erau foarte intens vascularizate, chirurgul era pregatit pentru indepartarea totala a uterului. Din fericire pentru pacienta, operatia a fost un succes, doctorul reusind sa ii indeparteze toate tumoriele fara a-i indeparta organele reproducatoare.

 

Taguri: