Secretul pentru cele mai bune chiftelute! Asta trebuie sa faci ca sa-ti iasa delicioase!

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 28 feb 2017, 15:18

Chiftelutele iti pot da groaznice batai de cap: fie nu pui suficient de multa sare, fie nu le prajesti cat trebuie, ba iti ies prea tari, ba prea uscate, ba raman crude la interior.

Iata ce greseli nu mai trebuie sa faci niciodata cand prepari chiftelute.

Nu pui suficient de multa sare
Chiftelutele trebuie sa fie condimentate bine. Cantitatea ideala de sare este de o lingurita la 450 g de carne.

Pui prea multe oua crezand ca, astfel, vei obtine un amestec vascos
Ouale nu inmoaie amestecul, ci leaga compozitia. Foloseste un ou pentru fiecare jumatate de kilogram de carne.

De altfel, ai grija sa nu pui prea multa paine (pesmet) – o jumatate de cana la 450 g de carne este suficienta.

Amesteci compozitia cu lingura
Cand faci chiftelute, toate ingredientele se pun in vas in acelasi timp, apoi se amesteca folosind degetele. Astfel, carnea nu se va zdrobi.

Vezi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”