In leaganul de poveste al Bucovinei, cel mai destoinic olar al locului duce mai departe traditia lutului de Marginea, unic in lume!

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 16 sep 2020, 00:10

Mesterii populari din Marginea au mostenit obiceiul olaritului din tata in fiu.

Margine este locul unde traditia nu se uita nicicum pentru ca aici sunt oameni alesi parca de Dumnezeu sa duca mai departe tainele acestei lumi binecuvantate. In curtea ulltimului haiduc al olaritului, Dumitru Pascaniuc, dainuie o roata de olarit, care se invarte neobosita de zeci de ani. Mesterul este singurul care mai cunoaste secretele celebrului lut de Marginea.

"Din lut suntem facuti si in lut vom merge! Cand ma pun la roata, intru in lumea mea, de parca in jurul meu nu se mai intampla nimic! Cu lutul...

apropae ca trebuie sa vorbesti! Fiecare oala are personalitatea ei!", a spus olarul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

E acea Romanie curata, a copilariei, pe care noi suntem datori sa nu o uitam si sa o pastram asa.

Mesterul olar adora ceea ce face si prin daruirea sa, da viata lutului, reusind sa creeze cele mai frumoase ulcele de Marginea. Dumitru Pascaniuc se incapataneaza sa duca mai departe tezaurul care ii iese din mainile harazite cu multa pricepere.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.