Ai auzit de prajitura jaluzele cu prune? E geniala la gust si se prepara extrem de usor! Te lingi pe degete! Uite ce trebuie sa faci

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 15:41

Ai auzit de prajitura jaluzele cu prune? Reteta de mai jos este buna de te lingi pe degete si se prepara foarte usor!

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru patru portii:

40 g aluat de foitaj
80 g zahar pudra
40 g unt
50 g faina
80 g pudra de migdale
3 galbenusuri de ou
500 g prune fara sambure

Mod de preparare:

Dupa ce ati curatat prunele de samburi taiati-le in patru si puneti peste ele jumatate din zaharul pudra.

Ulterior preparati crema de migdale: amestecati intr-un bol restul zaharului pudra, pudra de migdale, ouale si untul topit in prealabil.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe o tava pe care ati presarat faina intindeti aluatul, dupa care impartiti-l in 8 dreptunghiuri late.

Puneti cate 4 foi una peste alta in tava de prajituri, dupa care intindeti crema de migdale, fara sa ajunga la marginea aluatului.

Adaugati prunele, iar ulterior acoperiti cu cele 4 dreptunghiuri ramase de aluat si lipiti-le marginea cu aluatul de dedesubt. Cu ajutorul unui cutit sau al unei rotite dintate faceti incizii (in forma de fasii sau patrate) in invelis, apoi ungeti prajitura cu galbenusul de ou batut cu o lingura de apa rece.

Bagati tava la cuptor 20 de minute, pana ce prajitura se aureste bine. Sub actiunea caldurii, aluatul se desface ca jaluzelele.