Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru patru portii:
40 g aluat de foitaj
80 g zahar pudra
40 g unt
50 g faina
80 g pudra de migdale
3 galbenusuri de ou
500 g prune fara sambure
Mod de preparare:
Dupa ce ati curatat prunele de samburi taiati-le in patru si puneti peste ele jumatate din zaharul pudra.
Ulterior preparati crema de migdale: amestecati intr-un bol restul zaharului pudra, pudra de migdale, ouale si untul topit in prealabil.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Pe o tava pe care ati presarat faina intindeti aluatul, dupa care impartiti-l in 8 dreptunghiuri late.
Adaugati prunele, iar ulterior acoperiti cu cele 4 dreptunghiuri ramase de aluat si lipiti-le marginea cu aluatul de dedesubt. Cu ajutorul unui cutit sau al unei rotite dintate faceti incizii (in forma de fasii sau patrate) in invelis, apoi ungeti prajitura cu galbenusul de ou batut cu o lingura de apa rece.
Bagati tava la cuptor 20 de minute, pana ce prajitura se aureste bine. Sub actiunea caldurii, aluatul se desface ca jaluzelele.