Nu este nici pe departe atât de greu pe cât pare să faci rost de banii de care ai nevoie pentru un anumit proiect personal sau pentru a-ţi cumpăra ceva de care chiar ai nevoie. Dacă pui în aplicare aceste strategii, vei reuşi să-ţi achiziţionezi mai repede decât crezi lucrul acela la care visai de mult. Iată sfaturile cu adevărat utile când vine vorba despre bani:
1.
Înainte să te pripeşti şi să faci un împrumut, este vital să te informezi în legătură cu toate condiţiile creditului. Verifică dobânda, timpul de returnare, dar şi informaţiile legate de depăşirea datei scandente.
Citeşte condiţiile acestui împrumut simplu şi rapid şi vei vedea că ai şi varianta unui credit fără dobândă.
O altă variantă de împrumut este cardul de debit cu descoperire de cont la banca la care ai şi cardul şi vei primi posibilitatea de a retrage o sumă ce echivalează cu şase salarii sau trei pensii.
În cazul acesta, însă, vei plăti o dobândă, însă este mai mică decât în cazul unui card de credit.2. Fă cumpărături în mod inteligent. Vei reuşi să faci economii substanţiale în felul acesta
Dacă ştii să faci cumpărături în mod inteligent, vei descoperi că în fiecare lună vei avea mai mulţi bani în buzunare fără să faci compromisuri şi fără să te lipseşti de lucruri de care ai nevoie.
Află unde sunt preţurile cele mai mici cu o simplă căutare pe internet, în prezent majoritatea magazinelor au şi site. Compară preţurile şi abia apoi mergi la cumpărături. Mai mult decât atât, dacă urmăreşti zi de zi paginile marilor magazine, vei fi la curent cu toate reducerile şi promoţiile şi vei putea cumpăra cu aceeaşi bani mai multe lucruri. Nu uita că la magazinele de cartier preţurile sunt mai mari, aşa că e bine să le eviţi pe cât posibil.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
3. Nu cumpăra mai mult decât ai nevoie şi nici lucruri pe care nu le foloseşti
Îţi propunem un exerciţiu simplu – adună tot ce nu foloseşti din casă şi calculează câţi bani ai cheltuit pe toate.
Cam mult, nu-i aşa? Sunt bani aruncaţi pe fereastră şi indiferent ce promoţie ai găsit, dacă nu ai nevoie de acel lucru, cel mai bine ar fi să nu-l cumperi. Ţine minte acest sfat şi când vine vorba despre mâncare, ţara noastră se situează în topul ţărilor europene în ceea ce prveşte risipa alimentară. Nu cumpăra mai mult decât ai nevoie, pentru că rişti ca alimentele să ajungă la gunoi.4. Fă-ţi un obicei din a pune deoparte lunar o anumită sumă, oricât de mică
Pune în fiecare lună deoparte o anumită sumă. Indiferent cât este de mică, e bine să ştii că ai pe ce să te bazezi în zilele negre. Chiar dacă sunt 10 lei, chiar daca sunt 100, cert este că îţi vor fi de mare ajutor la un moment dat. Când primeşti salariul, dă deoparte banii pe care vrei să-i economiseşti şi comportă-te de parcă nici nu i-ai avea. Vei vedea că de la lună la luna suma se va rotunji, iar tu te vei simţi mult mai bine, ştiind că ai o mică rezervă.
Sursa foto: Shutterstock