INTERVIU Haluk Kurçer, presedinte Kanal D: „Am devenit trendsetteri pentru ca am adus productiile potrivite pentru romani. Tinta este sa fim lider“

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 17:05

Haluk Kurçer (60 de ani), presedintele Kanal D, a oferit un interviu pentru „Adevarul“ in care a explicat motivele urcarii spectaculoase a postului turcesc in topul audientelor, ce strategie abordeaza pentru anul 2017, in care se implinesc 10 ani de exista Kanal D in Romania, dar a dezvaluit si aspecte din viata lui privata.

„Adevarul“: In 2016, Kanal D a fost al doilea cel mai urmarit post TV din Romania, potrivit cifrelor de audienta. Ce simtiti in acest sens?

Haluk Kurçer: Cifrele acestea sunt importante si nu sunt importante. Depinde la ce categorie de public te uiti pentru ca ai mereu rezultate diferite. Dar, per total, Kanal D a avut foarte mare succes, iar acest succes continua si in prezent.

Asta e tot ce conteaza.

Cum ati reusit sa atingeti aceste audiente surprinzatoare?


Asa cum am mai spus, ce am facut la Kanal D este o munca de echipa. Mai precis, din anul 2011 am construit o echipa solida, iar statia a crescut odata cu oamenii ei. De la bun inceput, a existat o buna comunicare in echipa si am identificat nevoile piatei de televiziune din Romania.
Am aflat ce vor romanii sa vada la televizor si am devenit din ce in ce mai buni in ceea ce ne-am propus.

Vorbind de echipa, stiu ca ati avut grija de ea. Ati cautat, timp de doua saptamani, cea mai buna cafetiera.


Cum de s-a aflat? (Zambeste) Cred ca succesul unei televiziuni vine prin oamenii ei. Pentru a atinge succesul trebuie ca oamenii sa fie fericiti.
Iar angajatii trebuie sa se simta ca si cum ar fi acasa. Pentru a avea un asemenea sentiment e necesar ca managerul sa isi faca simtita prezenta. Managerul trebuie sa creeze o atmosfera relaxanta in companie.

Daca oamenii sunt fericiti nu au timp sa lase gandurile negative sa intervina si se pot concentra pe ceea ce au de facut. Acesta este crezul meu. Am reusit sa aduc o asemenea atmofera la Kanal D, iar oamenii de aici lucreza cu spor, se inteleg de minune unii cu altii si nu au niciun fel de competitie distructiva in interiorul companiei.
Ştim cat de bine putem lucra impreuna.

Iata cheia succesului! Daca te uiti in jur, poti sa vezi fericirea de pe chipurile celor care lucreaza la Kanal D. Daca esti fericit in familie poti sa ai o viata frumoasa. Daca esti fericit la birou poti sa construiesti succesul.

Tintiti, in decursul urmatorilor ani, pozitia de lider de piata?

Cititi continuarea pe adevarul.ro sau in editia tiparita care se afla acum la chioscurile de difuzare a presei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”